Asaftei: ALDE este în Opoziţie cu PSD dar nu putem vota în Consiliul Judeţean împotriva rezolvării problemelor nemţenilor!


Liderul nemţean ALDE, Ion Asaftei a explicat la şedinţa cu tam-tam de acum câteva zile că partidul său este acum în Opoziţie cu PSD dar asta nu înseamnă că aleşii acestui partid vor vota împotriva acelor proiecte propuse de social-democraţi şi susţinute şi până acum de liberal-democraţi care sunt corecte şi care, pe fond, contribuie la bunăstarea nemţenilor, la rezolvarea problemelor sesizate chiar de cetăţeni.

La solicitarea Vestea de a detalia mesajul respectiv, Ion Asaftei (care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ) a precizat: „Opoziţia este foarte importantă într-o democraţie dar nici să faci opoziţie de dragul opoziţiei nu e o soluţie. Opoziţia înseamnă dezbatere şi argumente şi nu circ sau scene juvenile precum cea realizată de o colegă din legislativ care plimba o punguţă cu pietrecele.
Da, acum ALDE nu mai este în alianţă cu PSD, nici la nivel naţional şi nici la nivel judeţean dar asta nu înseamnă că nu vom vota acele proiecte care se referă la infrastructură, la Educaţie, la Sănătate atât de necesare comunităţii noastre. Indiferent că aceste proiecte vin de la reprezentanţi PSD – cum se întâmplă la Consiliul Judeţean unde acest partid deţine funcţia de Preşedinte – sau de la reprezentanţii altor partide. Şi dau şi exemplul de la Piatra Neamţ unde primarul este de la PNL iar consilierii ALDE au votat aceste proiecte de dezvoltare, deşi ALDE nu a fost şi nu este în vreo alianţă cu PNL.
Reamintesc că eu am fost cel care, atunci când consilierii judeţeni PNL blocau un proiect referitor la Piatra Neamţ – deşi primarul din Piatra este PNL dar aveau ei acolo, nişte răfuieli interne – am făcut apel să fie lăsată politica deoparte şi să vină la şedinţă şi să să ajute nu să încurce. Asta înseamnă să facem cu adevărat politica cetăţeanului, să sprijinim şi să votăm – chiar şi prin dezbateri, amendamente dacă sunt necesare – proiectele care sunt în fapt soluţii la problemele oamenilor”.

D.V.

Lasă un răspuns