Asaftei (ALDE) despre Afacerea „Combinezoane de la Bote în 45 de zile!”: „Speculanţii de coronavirus!”

Achiziţiile dubioase făcute de Guvern de materiale sanitare de la SRL-uri obscure sau de la firme ale unor şmecheri transpartinici sunt luate în discuţie de Ion Asaftei (vicepreşedinte al CJ Neamţ şi preşedinte ALDE Neamţ) care devoalează sistemul „îmbogăţiţilor şi speculanţilor de coronavirus”.

„Încă din negurile istoriei, întotdeauna în vremuri de război, de ciumă, de restrişte, de jale … de coronavirus. .., apare, din sămânță spurcată, o specie profitoare: speculanții sau îmbogățiții de război, îmbogățiții din durerea și suferința celor mulți!

Această pegră infectă nu are nimic sfânt. Anticreştină până în măduva oaselor, fie că golește vistieria statului sau buzunarul cetățeanului, are o singură preocupare: SĂ-I FIE BINE.
În mod normal, în asemenea situații ,un guvern responsabil introduce legi cu caracter excepțional astfel încât făptuitorii să ajungă acolo unde le este locul, pentru mulți ani: după gratii.
Dar ce te faci dacă astăzi, în aceste clipe foarte grele, printre profitori, este foarte posibil să se afle chiar unii care rânduiesc în cadrul guvernului treburile statului ?! Cum mai dai ordonanțe de pedepsire exemplară a făptuitorilor când printre profitori se pot afla chiar cei care guvernează, direct sau indirect?!
De ce ridic o asemenea probelmă în spațiul public?! Pentru că oricâte apeluri am făcut noi, cei de la ALDE, către guvernanți să ia măsuri de limitare și eradicare a speculei cu produse de orice fel, nu s-a făcut nimic, iar tentația jafului din banul public și al cetățeanului, specula cu ce este deficitar pe piață, pare a fi de neoprit.E ca și cum guvernul face jocul speculanților!!! Aceasta este una din multele situații în care incompetența guvernului Orban e la ea acasă.
A doua problemă este legată de faptul că ,,peștele de la cap se împute”! La ce mă refer? Guvernul a început să achiziționeze materiale -măști de protecție- prin firme private, gen buticuri. https://flux24.ro/orban-a-luat-de-12-milioane-de-euro-mast…/” , spune Asaftei care oferă şi linkuri spre sursa de informaţii.

Iar în această horă a afacerilor discutabile sesizate de liderul ALDE Neamţ nu putea să nu intre şi un personaj controversat precum Cătălin Botezatu, cel care are un talent aparte de a se lipi de banii publici gestiona’i de politicieni, indiferent de culoarea politică.

„Pe filiera guvernamentală ar fi intrat și imaginea lui Cătălin Botezatu printr-o firmă a unui fotbalist, valoarea achiziției ridicându-se la suma de 20 000 000 € pentru 500000 de combinezoane. https://flux24.ro/catalin-botezatu-a-luat-20-milioane-de-eu…

E strigător la cer! Cum să aștepți 45 de zile niște combinezoane de protecție pentru populație, în plină pandemie!!! Iată, deci,o gândire
managerială tipică unui guvern de strânsură. În loc să mandatezi și să încredințezi unei firme de stat (Unifarm, de. exemplu) să facă un import direct și IMEDIAT de combinezoane de protecție, trebuie să așteptăm un parcurs de 45 de zile pentru livrare, de parcă nenorocitul ăsta de virus stă locului. Nu va sta, va mai infecta mii de români și ne va da asigurări, asa cum a făcut-o doamna vicepremier RALUCA TURCAN ,cu ceva timp în urmă ,într-o declarație de presă la Guven : OMUL SĂ AIBĂ GARANȚIA CĂ NU SE CULCĂ SĂNATOS ȘI SE TREZESTE MORT”!
Să înțelegem că acest guvern face eforturi disperate pentru a ne convinge că sănătatea are un ,,binemeritat” loc 12 în programul de guvernare și că prioritară este îmbogățirea peste noapte a firmelor de partid ?! Potoliți-vă domnilor PNL-iști măcar atunci când e țara în nevoie și necaz…
Iată de ce se impune ca acest guvern a cărui competență se reduce la ,, floricele pe câmpii, hai să-le adunăm copii” , trebuie să-şi revină şi să ia decizii în beneficiul sănătății poporului. Sănătatea și educația fac parte din prioritățile ce se regăsesc pe frontispiciul oricărei națiuni care se respectă.
Poate pentru mulți dintre dumneavoastră limbajul pe care l-am folosit este dur, neacademic, lipsit de diplomație, de tact. E posibil să aveți dreptate ! Nu mai avem însă timp de menajamente ! Vremurile sunt peste noi ! Ne îmbolnăvim și murim pe capete iar alții joacă țonțoroiul cu banul public, căpătuindu-și clientela politică.
Luați măsuri urgente, domnilor miniștri !
De nu, este posibil ca ecoul strigătului tribal al domnului Orban: ,,puneți mâna pe bâte și dați în cei de la putere”, să aibă efecte neașteptate.
Sunteți datori în fața poporului român cu mai multe explicații, domnilor guvernanți! Și acestea au caracter de urgență când în țară se moare iar specula și afacerile necurate înfloresc.TRANSPARENȚĂ și EXPLICAȚII !
Faceți-o! Până nu explodează mămăliga !!!”, spune Asaftei.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns