Asaftei, acuzații dure pentru Drumurile Naționale: „Cum să te apuci de reparații la Podul Preluca în plin sezon turistic?”

Viceprepreședintele CJ Neamț și liderul ALDE Neamț i-a criticat dur pe decidenții de la Drumuri Naționale care și-au bătut joc de nemțeni programând reparațiile de la Podul de la Preluca în plin sezon turistic.

Dincolo de faptul că termenul de execuție nici nu va fi respectat (mâine, 9 septembrie, scrie pe panou că ar fi trebuit să fie gata lucrările), Asaftei arată cu degetul spre respectivii decidenți acuzându-i că au luat o decizie total nefericită din birou, folosind chiar termenul <<sincopă nenorocită>>: <<Sigur, că mai avem și dureri și nu puține. Dacă vorbim de drumul Piatra Neamt – Bicaz, drum național, dincolo de faptul că s-a circulat cum se circulă, a apărut această sincopă nenorocită… Nu știu cine a gândit-o în felul ăsta, vorbesc de cei de la drumuri Naționale și de cei care au scos la licitație așa ceva în plin sezon…
Dăm Cezarului ce e al Cezarului, pentru ce au făcut, le mulțumim și la mai mare… Dar trebuie să arătăm aspecte care țin de Drumurile Naționale în județ dar, să ne fie cu iertare, se varsă în capul Consiliului Județean>>.

Abordarea lui Asaftei vine în care, deși e vorba de un drum național, aflat în administrarea DRDP Iași (Compania Națională de Drumuri Naționale, Ministerul Transporturilor), mulți nemțeni îi critică pe politicienii nemțeni aflați în coaliția de guvernare. Ori reparațiile (făcute și acelea cu viteza melcului) au inceput în toiul verii, când indicatorii de circulație rutieră cunosc o creștere substanțială: <<Dacă e să privim cazul Podul de la Preluca. Da, acolo, cu acel pod este o foarte mare problemă. De ce s-a început această investiție, în sensul reparării, în plin sezon, când se putea începe lucrarea în altă perioadă a anului? Și nu în plin sezon ca să avem kilometri întregi de cozi de mașini?>>.

Tentația șoferilor nemulțumiți de a-i critica pe politicienii nemțeni pentru un drum aflat în administrarea Minsiterului Transporturilor a fost generată și de o ședință foto realizată de Ionel Arsene (președinte CJ Neamț, președinte PSD Neamț) la respectivul pod, imediat după începerea lucrărilor în care își asuma meritul pentru respectiva realizare. Numai că reparațiile au generat un disconfort uriaș, circulându/se pe un singur sens iar lucrările nici nu se înscriu în graficul de execuție inițial.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Asaftei, acuzații dure pentru Drumurile Naționale: „Cum să te apuci de reparații la Podul Preluca în plin sezon turistic?”

  1. Nu ne intereseaza explicatiile cum si de ce si cine-i vinovat.

    Orice oligofren stie cine e vinovat.

    De ce nu avem proteste ale acestor asa zisi ”parlamentari ”impotriva hotiilor si a hotilor din CNAIR care au adus la ruina infrastructura acestui judet?Nu sunt alesi de cetateni sa le reprezinte problemele?Cine altcineva sa le rezolve?

    Hai sictir Asaftei!

Lasă un răspuns