Asaftei a ieşit cu adeverinţa CNSAS! „Să arate toţi liderii politici că nu au colaborat cu Securitatea!”


Provocare maximă pentru liderii politici din Neamţ lansată de şeful organizaţiei judeţene ALDE care a etalat într-o conferinţă de presă un certificat de la CNSAS care îl plasează în afara ideii de colaborare cu Securitatea, ca poliţie politică. Ion Asaftei a ieşit cu documentul în conferinţa de presă de vineri, de la sediul ALDE Neamţ şi a ameninţat/promis că va repeta gestul până ce exemplul îi va fi urmat de toţi liderii politici din Neamţ.

 ”Vreau să aduc în atenţia presei dar şi in atenţia cetăţenilor, un aspect foarte important. Vreau să cer fiecarui lider politic din Neamţ, să prezinte în faţa alegătorilor, în faţa oamenilor care ne acordă încrederea, o astfel de adeverinţă de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, CNSAS, prin care să facă dovada clară că nu au fost colaboratori ai Securităţii, că nu au făcut poliţie politică, că nu fac parte din anumite structuri, ca ofiţeri acoperiţi. Vreau să aveţi certitudinea că la fiecare apariţie publică, voi veni cu aşa ceva , până când fiecare lider politic din Neamţ, mai mic sau mai mare, va prezenta în faţa electoratului o asemenea adeverinţă”, a spus Asaftei, tinand in mana documentul eliberat pe numele sau de CNSAS, prin care se certifica faptul ca liderul ALDE Neamt nu a fost colaborator/lucrator al fostei Securitati si nu a facut politie politica.

La Neamţ (probabil ca în multe judeţe ale ţării), în politica judeţeană de prim rang nu s-au infiltrat doar reprezentanţi ai noii burghezii economico-politice postdecembriste ci şi stâlpi ai fostul regim comunisto-securist şi, mai nou (adică în ultimii ani), urmaşi ai respectivilor.

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Asaftei a ieşit cu adeverinţa CNSAS! „Să arate toţi liderii politici că nu au colaborat cu Securitatea!”

  1. Raman surprins ca asftei se considera lider politic in amalgamul numit ALDE.Ca fost activist la CC.UTC NU AVEA CUM SA FIE COLABORATOR.Totusi dupa lovitura de stat a avut o „imperechere ” ciudata cu un securist activ iar seful SRI IL VIZITA DES.dE CE?

Lasă un răspuns