Asaftei a blocat scumpirea gunoiului! Propunerea de amânare a fost votată unanim de CJ!


Moment important ieri la Consiliul Judeţean Neamţ unde cele 3 proiecte de pe ordinea de zi care vizau scumpirea serviciilor de salubritate din judeţ au fost blocate la iniţiativa lui Ion Asaftei, vicepreşedinte CJ Neamţ şi preşedinte ALDE Neamţ.

Ion Asaftei a cerut retragerea proiectelor respective de pe ordinea de zi solicitând, practic, o amânare a dezbaterii lor, la o şedinţă viitoare. Tehnic vorbind retragerea putea fi făcută doar la propunerea iniţiatorului care era Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ. Iar Arsene a considerat întemeiate obiecţiile lui asaftei, a procedat în consecinţă şi toţi consilieri prezenţi au votat propunerea de retragere, practic de blocare pentru un timp a măririlor de preţuri.

Motivul invocat de Asaftei a fost faptul că nu consideră că documentele anexe hotărârilor aveau cheltuieli temeinic justificate.

„Nu putem pune cetăţeanul să plătească mai mult fără ca în spatele unor astfel de majorări de preţuri – care sunt împovărătoare – să avem fundamentări serioase, pentru fiecare bănuţ trecut acolo. Aşa cum am spus, ALDE face la Neamţ politica cetîţeanului, suntem în alianţă cu nemţenii cărora le susţinem interesele în legislativul judeţean”, a precizat Ion Asaftei.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns