Asaftei: 90 la sută șanse să reabilităm Axialul până la sfârșitul anului!


Drumul care face legătura între Izvoru Muntelul și Durău – Axialul, așa cum este el cunoscut, are foarte mari șanse să fie redeschis circulației până la finele acestui an. Anunțul a fost făcut astăzi de vicepreședintele Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, în cadrul unei conferințe de presă.
Acest tronson de drum este de o importanță vitală pentru comunitate și pentru dezvoltarea turismului în zonă. Să nu uităm că Axialul are și o importanță strategică, pentru că în situația în care, Doamne ferește, viaductul pică, e singura punte de legătură cu zona Ardealului”, a spus vicele CJ Neamț.
Declarația lui Ion Asaftei vine pe fondul discuțiilor pe care conducerea Consiliului Județean le-a avut cu vicepremierul Sevil Shhaideh, aflat marți în Neamț. În cadrul întâlnirilor ce au avut loc cu acest prilej, s-a pus accent pe teme diverse de real interes pentru dezvoltarea turistică a întregului județ, care dispune de un potențial imens din acest punct de vedere. În acest context, s-au discutat atât variante de colaborare între Consiliul Județean și primarii din Neamț, cât și despre posibilitatea atragerii cât mai multor finanțări europene, toate având aceeași finalitate – dezvoltarea județului.
Am putea face din arealul montan o zonă care să rivalizeze cu Brașovul sau Bucovina. De fapt, mai corect spus, nu să rivalizeze, ci să ajungă din nou la o stare de normalitate”, a conchis Asaftei. Vicele CJ nu a ratat ocazia de a ataca încă o dată exploatările masive de lemn din zona de munte și de a critica în termeni duri distrugerile cauzate de acestea, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și sub aspect peisagistic, calificându-le drept un măcel.

Alex SÎRBU

One thought on “Asaftei: 90 la sută șanse să reabilităm Axialul până la sfârșitul anului!

  1. Dar sunt 10% sanse sa nu se faca reparatia!Ne bagam la pariu?!Eu zic ca nu se face!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.