Asaftei, 2 în 1 la CJ: şi vice, şi preşedinte!

Vicepreşedintele CJ Neamţ Ion Asaftei este – aşa, măcar vreo 3 zile pe săptămână – şi preşedinte al instituţiei. Cu un Ionel Arsene plecat destul de mult la Bucureşti (ministere, proiecte etc), Asaftei e mai mereu, în prima parte a săptămânii, „căpitan de plai” nemţean.

Investiţii noi, sprijinirea instituţiilor de sănătate, depistarea soluţiilor de finanţare a unor proiecte culturale, susţinerea unor investiţii locale care, de multe ori, depăşesc impactul unei singure comunităţi etc sunt doar câteva din punctele de pe agenda unei zile pentru liderul ALDE Neamţ care conduce, de facto şi de jure, CJ-ul atunci când preşedintele ales nu este în judeţ.

Juridic vorbind Asaftei e „nr. 1” în baza documentului prin care Arsene i-a delegat competenţele în lipsa sa. Dincolo de aspectul „birocratic” al situaţiei, vicele CJ recunoaşte că uneori programul este atât de alert că abia seara, în drum spre casă, realizează ce repede a trecut ziua.

„De la primari la oameni simpli care au un păs sau vin cu o soluţie, de la directori de instituţie la specialişti în diverse domenii, uşa mea e deschisă pentru toţi iar de multe ori <<biroul>> e în teren, acolo unde este fie o problemă fie o lucrare în curs. Nu e uşor dar nici greu, e ceea ce trebuie să fac, de asta ne-au ales cetăţenii pe aceste funcţii, să facem administraţie judeţeană, să rezolvăm probleme”, spune Asaftei firesc, fără a cădea în patima politicienilor care fac un capăt de ţară din orice, chiar şi din mutarea unei treceri de pietoni sau înfiinţarea unei sens giratoriu de 3 metri.

Iar faptul că în „iarna din martie”, drumurle judeţene arată mai bine decât bulevardele centrale din Piatra Neamţ e doar un detaliu care arată că la CJ Neamţ e cineva la butoane şi pe această problemă. Aşa, pe jumătate neoficial, Asaftei recunoaşte că a avut o discuţie cu drumarii: <<A durat doar un minut. Le-am spus că le voi semna facturile pentru decontare în funcţie de câte telefoane primesc de la primari şi cetăţeni pe această problemă. Adică o zi de întârziere la plată pentru fiecare telefon care reclamă că pe un drum nu se poate circula. Am exagerat un pic, pentru că evident că pot fi şi situaţii obiective, dar au înţeles ce am vrut să zic>>, spune Asaftei.

O scurtă agendă a doar câteva zile – pe activitate administrativă dar şi pe o „fereastră” politică la ALDE – arată cam aşa:

<<Zilele trecute mi-am axat activitatea între sarcinile curente, birocrat-administrative și întâlniri directe menite să dinamizeze, de pe poziția mea de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, sprijinul concret al ALDE în diverse domenii de activitate social-economice:
1)realizarea unui drum modernizat între comunele Țibucani și Războieni, oportunitate discutată cu domnii primari Sebastian Bogdan Țarălungă și Petru Butnariu.
2) găsirea, prin argumente pro și contra, a unor căi legale de finanțare a unui proiect educațional ,,Centenar 2018 Neamț -copiii și Marea Unire a Românilor”. Parteneri de dialog, doamna director Carmen Năstase și domnul director Nicola Dorin Ciprian.
3)sprijin pentru cetățenii comunei Borca în disputa cu Hidroelectrica pentru a elibera un teren necesar construirii unui bloc ANL și a unui dispensar pentru comunitate. Domnul Ovidiu Niță, primarul comunei, se zbate de ani de zile pentru rezolvarea acestui diferend.
4)negocieri intense la Compania județeană Apa Serv SA pentru extinderea și urgentarea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare.
5) discuții cu finalitate practică vizând finanțarea și modernizarea spitalului orășenesc Bicaz. Domnul primar Nicolae Sălăgean și doamna director Letiția Dămoc au plecat de la Consiliul Județean convinși de întreaga mea disponibilitate de a sprijini această unitate spitalicească, esențială pentru cetățenii din zona Văii Muntelui.
6) ședința Consiliului Județean Neamț, un alt moment de referință la care ALDE participă pentru realizarea proiectului de interes regional „Șansa la educație, viitor asigurat (SEVA)”.
7) ședința Biroului Politic Teritorial al ALDE, filiala Neamț-măsuri concrete de îmbunătățire a activității organizațiilor noastre.
8 ) vizită la Depozitul de Deșeuri de la Girov pentru a discuta cu domnul director Claudiu Pădure despre managementul aplicat și modalitățile de îmbunătățire a acestuia.
9)și, nu în ultimul rând, onoarea de a deschide Gala Laureaților Festivalului -concurs național de muzică populară pentru copii și tineret „Florile Ceahlăului „, festival desfășurat sub patronajul Consiliului Județean Neamț>>.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Asaftei, 2 în 1 la CJ: şi vice, şi preşedinte!

  1. sa fim seriosi domnilor.omul e mai mult pe la hanul razesilor.nu il laudati prea mult ca il cheama la dna.

Lasă un răspuns