AȘA NU! Trupe militare în onor, trecute în revistă cu unghiile de la picioare la vedere și cu rochiță de nașă mare în Las Fierbinți!

Aceasta este ținuta în care, acum câteva zile, pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, prefecta de Neamț, Daniela Soroceanu a trecut în revistă trupele aflate în onor și a salutat drapelul de luptă al ISU Neamț.

Din start trebuie precizat că rochița respectivă de care este prins ceva ce ar putea fi numit blezer / cardigan / bolero, cu mâneci transparente și cu modelul floral extrem de strident nu bate cu niciun dress code în materie de eveniment caracterizat de solemnitate și sobrietate, mai ales pentru un oficial care trece în revistă niște trupe militare aflate în onor. „Rochie de nașă mare în Las Fierbinți sau la nuntă la cort, la Buhuși”, a comentat un nemțean pe internet.

Iar a saluta drapelul de luptă al unei unități militare – deci implicit pe toti militarii prezenți la solemnitate – cu pedichiura la vedere este o dovadă de lipsă totală de bune maniere. Nu vom da acum citate din diverse coduri de bune maniere în ceea ce privește ținuta la astfel de evenimente (nu are decât să dea o căutare pe google prefecta), cert este că a-ți etala unghiile de la picioare (vopsite în bleu!) în fața unor militari care stau smirnă și a unui drapel (cu valoare de simbol sfânt pentru o unitate militară) arată doar până la ce nivel a coborât nu doar personajul respectiv ci și PSD Neamț care a propus un astfel de om neinstruit pentru această funcție.

Știm, ar putea apărea comentarii legate de fizicul Danielei Soroceanu. Să fim serioși, aici nu e vorba de o anume constituție robustă (ca să nu fie vorbe, nici autorul acestor rânduri nu e unul tras prin inel) ci de cum se îmbracă și se încalță cineva aflat în această situație, ca să nu devină penibil. E drept, anumite kilograme în plus pot crea o problemă legată de încălțăminte și suportabilitatea de a sta 1-2 ore în picioare. Da, perfect adevărat, dar în locul acestor sandale sau botine (sau cum s-or fi chemând aceste încălțări) decupate în față, puteau fi aleși niște pantofi comozi, cu tocul jos, chiar după modelul celor purtați de femeile-militar. Iar în anul de grație 2018 există chiar și varianta pantofilor ortopedici, de diverse modele și culori, încât numai cine nu vrea (sau nu-l duce capul) nu se poate încălța rezonabil la o solemnitate publică.

Practic, prin ținuta ei total nepotrivită evenimentului, prefecta Daniela Soroceanu a adus un afront major și militarilor  dar și publicului prezent la acțiune. Iar cel care o însoțește din postura de comandant (colonelul Ioan Nițică) avea datoria morală de a-i atrage atenția că există un anumit cod și anumite reguli la ceea ce înseamnă ceremonial militar. O fi făcut-o?

Oricum, în acest ritm, militarii din Neamț vor ajunge în curând să dea onorul unor politicieni îmbrăcați în bermude, cu sandale în picioare și cu cămașa descheiată până la buric, cât să li se vadă lanțurile atârnate de gât…

Un alt internaut îi găsise o scuză prefectei de Neamț: „poate de la ceremonia pompierilor mergea femeia la piață”. Mda, o fi și asta vreo explicație…

Daniel VINCA
surse foto: Mircea ALBU (ziarulceahlaul.ro) & facebook

3 thoughts on “AȘA NU! Trupe militare în onor, trecute în revistă cu unghiile de la picioare la vedere și cu rochiță de nașă mare în Las Fierbinți!

  1. Femeia asta se imbraca de la Fabrica de saci de Rafie? Si se incalta cu papuci gasiti la tomberon?
    Rusine! Face de ras si ideea de administratie dar si de promovare a femeilor. In Neamt sunt atatea doamne inteligente, educate, stilate care meritau cu prisosinta o functie si care nu ar fi fost campioane la a fi TOAPE. Rusine!

  2. Daca are cineva inregistrarea mesajului presedintelui CJ, sa-l asculte cum a zis Dealul Sprii si nu Spirii, sau cum a roastit compania cu accentul pe i si nu pe a. Cine stie la ce companie se gandea el, nestiind ca de fapt e vorba de subunitate militara. De unde nu-i………..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.