Artiști de succes! Băieții de la Fără Zahăr s-au lipit de un nou contract cu TT

Cei doi artiști din trupa Fără Zahăr confirmă aprecierea de care se bucură din partea directoarei Gianina Cărbunariu, de la TT, și s-au lipit din nou de o colaborare (fructuoasă, sperăm) cu această instituție de cultură finanțată din bani publici.
Colaborator vechi al lui Cărbunariu (de pe vremea când nu era directoare și ca regizor independent acuza risipa de bani publici și suveicile din teatrele de stat), Bobo Burlăcianu a fost tras spre Piatra Neamț în mandatul directoarei care a schimbat sigla Zburătorul, având mai multe contracte cu instituția nemțeană de cultură, în ultimii ani.
Prin piesa OAU care are premiera la finele acestei săptămâni, Cărbunariu îl implică serios și pe al doilea membru al trupei Fără Zahăr, Bobi Dumitraș fiind responsabil cu trasncrierea unei piese, din proză în versuri.

Cu siguranță, versurile a la Dumitraș (care baleiază de la ironia fină la zeflemeaua frontală) vor fi apreciate de politicienii și funcționarii care vor vedea premiera (pe bază de invitație moka).
Ca un exemplu din  stilul acestuia, putem menționa „da ce-o zice Jon săracul / că l-am înșelat cu altul…” (Balada Fionei), versuri care ar putea fi de maaare actualitate într-un partid în care unii, gândindu-se la o epocă „post… săracul”, stabilesc deja – la un aperol șpriț sau la un suc – ce și cum să recite sau să cânte, nu pe o scenă ci prin niște birouri, în perspectiva unor facturi ce ar urma să fie semnate…

Mai jos, comunicatul TT:
……………

OAU – Premieră la Teatrul Tineretului 

Spectacolul-concert OAU semnat FĂRĂ ZAHĂR are premiera în datele de 1, 2 și 3 iulie, de la orele 11:00 (în 1 și 3 iulie) și 19:00 (în 2 iulie), în aer liber, într-un spațiu care pune în valoare una dintre fațadele laterale ale Teatrului Tineretului. 

OAU este uimirea pe care o nasc poveștile. Este un basm contemporan, desfășurat în ritmuri și culori vii, cu versuri pline de umor și ironie, cu jocuri și locuri din copilărie.

Dincolo de magia poveștii, spectacolul creează ocazia unui dialog între generații – copii, părinți, bunici – în jurul unor întrebări despre condiția artei în prezent.

***

„Ce m-a atras foarte mult la acest proiect e problematica artei. Ce este ea? Cine o practică? O fi pentru toată lumea sau e doar pentru anumiți oameni? Cine decide dacă un produs artistic e valoros sau nu? Sunt întrebări care stau la baza intenției de a realiza acest spectacol, de a crea prin el un cadru care să ne ajute să înțelegem mai bine rolul și importanța artei în existența cotidiană. În anii de pandemie, arta a fost înfrânată, redusă, considerată neesențială. În prezent, într-un internet invadat de conținut fără criterii de judecată, e nevoie să ne oprim din când în când să analizăm ce anume e valoros și ce e balast cultural. Ce e muzică și ce e zgomot. Ce înseamnă arta pentru fiecare dintre noi, dacă și cum ne influențează existența.” (Bobo Burlăcianu, compozitor și regizor muzical)

„OAU”, ultima premieră TT din această stagiune, va putea fi vizionată și în data de 9 iulie. 

OAU
un spectacol-concert semnat FĂRĂ ZAHĂR

regie: Bobo Burlăcianu și Cosmin Panaite
versuri: Bobi Dumitraș (după textul Antoanetei Zaharia, „Scriitorul și mașina de scris”)
muzică: Bobo Burlăcianu și Paul-Ovidiu Cosovanu
scenografie: Réka Oláh
mișcare scenică: Andreea Belu

cu: Paul-Ovidiu Cosovanu, Nora Covali, Andrei Merchea-Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Rareș Pîrlog, Corina Grigoraș, Emanuel Becheru, Iulia-Paula Niculescu, Maria Hibovski, Gina Gulai, Cătălina Eșanu, Cătălina Bălălău

regizor tehnic: Cristian Ionescu

………….

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.