„Arteziană” la Roman! Dispecerul Apaserv trântește telefonul în nas: „e duminică!”

Subiectul unei „arteziane” apărută în acest week-end în Roman arată nu doar că rețeaua de transport apă din Neamț este un șvaițer ci și cu câtă indolență privesc această situație unii salariați Apaserv.
O romașcană și-a luat în serios misiunea de cetățean responsabil, a sunat la Dispeceratul Apaserv (la ora 11 și 18 minute), un dispecer de serviciu i-a răspuns senin că e singur în decor și că se va interveni luni, deși imaginile ajunse și în posesia Vestea arată un izvor cu debit important la suprafață (ceea ce înseamnă că în subteran problema e mult mai gravă). Când femeia a întrebat dacă e normal ca apa să fie lăsată să curgă până luni, dispecerul i-a închis telefonul în nas.

<<Pe strada bulevardul Republicii, in fata bisericii Constantin si Elena o conducta de apa sparta… curge apa pe strada intr-o veselie… Ca un bun si responsabil cetatean sun la Apa Serv sa anunt problema… Ma prezint, dau detalii, dar domnul de la telefon foarte calm imi spune ca e dumnica azi … nu e nimeni la servici… maine, luni vin colegii sa vada… Intreb, bun si apa curge asa pana luni?… mi se inchide telefonul in nas…
Stau si ma intreb pana cand Apa Serv va continua sa isi bata joc de cei care platesc un serviciu… E intrebare retorica… Pentru ca li se permite. Primaria le permite…>>, a relatat Corina Mihaela pe facebook, în Grupul Romașcanilor.

Foarte interesant e și ce spune viceprimarul romașcan Radu Samson pe acest subiect. Că s-a dus spre seară (când a aflat de problemă) la locul faptei, că a sunat un responsabil zonal care i-a spus că este echipă de intervenție în week-end la Roman. Adică se putea interveni când a anunțat romașcana (înainte de prânz) dar nu pe seară…

Declarația lui Samson:

<<Am văzut în jurul orei 17:00 discuții pe internet despre o avarie la rețeaua de apă pe Bulevardul Republicii. Am tras o fugă până acolo și am constatat că avaria e la locul deja obișnuit. Cunosc locul și frecvență avariilor pentru că am locuit în zonă aproape 30 de ani, până de curând.
L-am sunat pe șeful responsabil de zona Roman în cadrul ApaServ și l-am întrebat dacă știe despre avarie. Mi-a zis că n-a fost anunțat dar îmi mulțumește pentru sesizare. Dispeceratul este la Piatra Neamț. Am întrebat dacă există echipă de intervenție în weekend pe Roman și a zis că da. Din păcate, pentru că se lasă deja întunericul, nu vor mai putea interveni în seara asta. Va merge dumnealui la fața locului să constate ca apoi, mâine dimineață, să știe pe cine și cu ce să trimită la intervenție.
Mâine voi sesiza conducerea ApaServ de la nivel județean. Noi romașcanii nu putem să suportăm costurile pierderilor de apă doar pentru că unui dispecer îi este lene să anunțe echipa de intervenție din zonă>>.

Interesante informațiile date de Samson (care arată că dispecerul e comod, impertinent și mincinos). Dar și Samson pare să manifeste aceeași grijă pentru week-end-ul bugetarilor de lux de la Apaserv când spune că <<Mâine voi sesiza conducerea ApaServ de la nivel județean>>. De ce „mâine” și nu „imediat” ce a verificat chiar el situația și s-a convins că pierderea de apă există și continuă și din cauza nesimțirii celor care trântesc teefonul în nas oamenilor? S-o fi gândit viceprimarul că e duminică și pentru directorul Apaserv și că nu merită să-i strice respectivului tihna? Sau că nu are rost la cum funcționează și e organizată Compania de Apă?…

Drept e că din banii nemțenilor care cotizează la Apaserv este plătită și pierderea de apă dar și leafa de peste 2000 euro net, lunar, a directorului Apaserv.
Care Apaserv, reamintim, este o companie monopol de distribuție a apei în Neamț la care acționarul majoritar este CJ Neamț. Ca să fie și mai limpede, AGA și CAul de la APASERV sunt ticsite de mari specialiști (unii în orice numai în furnizare apă nu) care sunt activiști sau fani PSD. Cum este și doamna Iuliana Nastase-Onu, de la Roman, fost candidat PSD pentru CL Roman (în 2016), care are două licențe în Chimie și Drept (nu știm dacă e sau nu pensionară) și care ia cam 2000 de lei pe lună pentru a participa la o ședință în care votează oricum ce i se cere de către cei de la butoane…

D.V.

 

One thought on “„Arteziană” la Roman! Dispecerul Apaserv trântește telefonul în nas: „e duminică!”

  1. D-ul Samson incearca sa adune capital politic din postul de viceprimar al municipiului Roman! In rest, activitatea sa de administrare a orasului este inexistenta! E in perioada „de proba” pe banii romascanilor! Aceasta persoana i-a aratat cu degetul pe cei aflati in administratia orasului pana si-a atins scopul de a ajunge viceprimar. Acum citeste legi si se plimba prin scoli pt. a aduna capital politic, pt. a candida la functia de primar peste 4 ani. Nu are pregatirea si nici competenta necesara de a contribui cu rezultate bune la administrarea municipiului Roman! Cetatenii care l-au ales se vor convinge de abilitatile de administrator a acestei persoane dar, cu repercursiuni negative pt. intreaga comunitate!

Lasă un răspuns