Arsene vrea facultate de turism în Neamț


Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, își dorește înființarea în județ a unei facultăți cu profil turistic, anunță responsabilii instituției. În acest sens, ieri a fost prezent în Neamț profesor universitar Jean-Noel Pachoud, reprezentant al Universitații din Grenoble, care a răspuns invitației liderului CJ.
Această ramură vine din dorința de a oferi servicii de calitate celor care ne viziteaza meleagurile, dar si demararea unei strategii turistice corespunzatoare timpurilor noastre. Prin initierea acestui proiect de amploare, nu doar ca formam tinerii nemteni, dar devenim astfel, un centru de interes național și internațional”, a spus președintele Ionel Arsene. La întâlnire a luat parte și Cătălin Ilașcu, consultant în formare profesională, dezvoltare locală și finanțări nerambursabile.
Oaspetele francez și-a manifestat intenția de a prezenta unei delegații nemțene, câteva dintre unitățile de învățământ de acest gen, care funcționează cu succes în Franța și Portugalia.
În perioada următoare se vor identifica variantele care vor conduce la transformarea acestui proiect în realitate, iar universitatea de Turism din Grenoble va contribui la acest demers cu rețeaua informațională și ingineria pedagogic necesară.
În urma eforturilor din ultimele luni de a identifica parteneri de renume în acest domeniu, sunt mândru și onorat totodată de prezența unor somități în domeniul turismului. Îmi doresc să demarăm acest proiect cât mai repede, să inițiem un model de succes la Neamț, care ulterior să fie multiplicat la nivel național. Din toate discuțiile purtate cu cei care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, a rezultat aceeași problemă, respective lipsa resursei umane calificate, bine instruite. Lipsa personalului pregătit în acest domeniu reprezintă o carență serioasă pentrunoi, în ciuda potențialului turistic de care dispunem”, a conchis președintele Consiliului Județean Neamț.

Alex SÎRBU
Sursa foto: Facebook Ionel Arsene