Arsene, tare în… parlamentari și miniștri! Iohannis a semnat decretul pentru noul Ministru al Transporturilor susținut de șeful PSD Neamț

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de numire în funcție a celor doi miniștri propuși de PSD la Transporturi și Dezvoltare. Mâine se va stabili data ceremoniei de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni de către noii membri ai Executivului.

Gestul Președintelui Iohannis nu aduce doar un oftat de ușurare în tabăra social-democrată (după respingerile repetate ale nominalizaților anteriori) ci mai și adaugă o victorie internă, în PSD, pentru Ionel Arsene, președintele organizației Neamț, care l-a susținut pe Răzvan Cuc împotriva dorinței liderului PSD de la Giurgiu, Nicolae Bădălău.

În urmă cu două zile, înainte de CEX-ul PSD în care urmau să fie oficializate cele două nominalizări, Bădălău a făcut o mutare de șah, anunțând că organizația din care face Giurgiu (județ pe listele căruia candidase nominalizatul pentru Transporturi) nu-l susține pe Cuc.  Arsene a mutat însă de ȘAH MAT, anunțând că Răzvan Cuc a devenit între timp membru al Organizației Neamț care îl susține pentru funcție. Și cum PSD Neamț rămăsese fără funcția de ministru prin remanierea lui Dănuț Andrușcă de la Economie, organizația nemțeană îl susține și îl impune pe Răzvan Cuc.

Evident că Bădălău a rămas fără replică. Iritarea liderului de la Giurgiu a avut doar susținerea lui Marian Oprișan în timp ce restul membrilor CEX PSD au votat pentru varianta de Ministru al Transporturilor susținută de liderul de la Neamț.

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a declarat marți, la finalul CEx al partidului, că decizia de a veni la organizația social-democrată din Neamț i-a aparținut lui Răzvan Cuc, propus de PSD pentru Ministerul Transporturilor. „Da, dânsul a decis”, a spus Arsene citat de presa centrală referindu-se la dorința lui Cuc de a deveni membru PSD Neamț.

„Mulţumesc tuturor colegilor din PSD pentru votul dat în cadrul şedinţei CEX şi în special premierului Viorica Dăncilă pentru încrederea de-a face parte din echipa sa, preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru că a crezut în mine dar şi liderului PSD Neamţ, Ionel Arsene, pentru că m-a sprijinit cu toată determinarea. Votul primit astăzi mă onorează şi mă determină să preiau cu şi mai multă hotărâre proiectele din infrastructură care aşteaptă să fie soluţionate de luni bune”, a precizat Cuc.

PSD Neamț a obținut la alegerile parlamentare din 2016, 7 parlamentari din cele 11 mandate ale județului Neamț. Între tip, poziția de achiziții de tip „tare-n parlamentari și miniștri” (ca un remember la celebrul banc cu TARE-N TENIS) a lui Arsene a dus zestrea PSD Neamț la 9 parlamentari. Cei 7 parlamentari cu mandate obținute prin voturile nemțenilor sunt Emilia Arcan, Dan Manoliu (senatori), Dănuț Andrușcă, Ciprian Șerban, Alexandru Rotaru, Neculai Iftime, Viorel Stan, acestora alăturându-li-se ca si colegi mai noi de organizație cu mandate obținute în alte județe Cătălin Zamfira și proaspătul Răzvan Cuc.

Cele 9 mandate de parlamentari trecute acum in dreptul PSD Neamț contează în mod important în deciziile centrale ale partidului, mai ales că sunt foruri interne în care parlamentarii sunt membri de drept. Cum apropierea Ionel Arsene-Liviu Dragnea este deja de notorietate la nivel personal, este clar însă că în politică funcționează din plin principiul „…dar brânza-i pe bani”, astfel că liderul PSD Neamț poate emite pretenții majore în numele organizației pe care o reprezintă și prin prisma rezultatelor obținute la precedentele runde de alegeri dar și pe baza „pachetului de mandate” din Parlament. Iar susținerea lui Cuc care a căpătat și confirmarea prin decret prezidențial pentru portofoliul de la Transporturi ar putea fi un plus pentru județul Neamț, mult mai important decât funcția de Ministru al Economiei pe care a avut-o Andrușcă.

Iar Răzvan Cuc nu are scuza că nu știe problemele de pe drumurile naționale din Neamț (care, prin CNAIR, sunt în curtea Ministerului Transporturilor) pentru că în precedentul mandat de ministru, Ionel Arsene l-a plimbat mult și bine la „locul faptei” (Ministrul Transporturilor plimbat de Arsene pe dâmburile de la Hangu!).

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Arsene, tare în… parlamentari și miniștri! Iohannis a semnat decretul pentru noul Ministru al Transporturilor susținut de șeful PSD Neamț

  1. Pupeze avem un stol, care mai de care mai fardate si ,implantate,, in posturi cheie, singura calitate fiind , legendarul lor cantec…..
    Un CUC ne lipsea, ca in judet mai sunt cativa da, au ,,ciocu mic,, si cum unele specii din diferite zone, au disparut, sunt relocate (importate) din alte zone….
    Numai ca, cucul nu cloceste si nu creste puii, lasa oul si pleaca, asa ca cei din zona lui de bastina, satui sa-i tot cloceasca ouale, l-au ajutat sa zboare in alta parte adica in NT.
    Hai sa vedem ,,dragii mei nemteni,, isi schimba naravul si se va aseza pe cuib ?

Lasă un răspuns