Arsene a tăiat din finanţarea PMP! „Dictatură!”, a strigat Dulamă! „Dictatura majorităţii”, a nuanţat şeful CJ

PMP Neamţ decontează în continuare defectarea din majoritatea anterioară cu PSD şi ALDE şi alipirea la vot de grupul PNL din CJ. După ce în urmă cu ceva timp vicepreşedintele CJ Laurenţiu Dulamă a rămas fără maşină, fără şofer şi i s-a mutat biroul de la etajul 2 la 4, azi celălalt ales judeţean PMP a simţit şi el gustul amar al Opoziţiei.

Consilierul judeţean (PMP) Cristian Ungurianu a fost revocat din funcţia (plătită) de membru AGA la Troleibuzul pentru care încasa vreo 1000 de lei pe lună (şedinţa ordinară de AGA). În locul rămas vacant a fost ales Dan Constantin (PSD), care l-a avut drept contra-candidat pe acelaşi cristian Ungurianu (susţinut şi de PMP şi de PNL).

Interesant a fost că dacă la celelalte voturi unde CJ a fost rupt în două, politic (PSD-ALDE versus PNL-PMP) tabăra majoritară a avut azi mereu maximum 19 voturi (cum a fost şi la revocarea consilierului PMP), Constantin a avut pentru alegerea sa 20 de voturi, ceea ce înseamnă că un ales de la PNL sau PMP (mai puţin probabil PMP) chiar nu l-a mai vrut pe Ungurianu în funcţia respectivă şi i-a dat votul lui Constantin.

Cert este că balansarea PMP din tabăra PSD-ALDE spre cea PNL a adus o consecinţă clară (schimbarea majorităţii) doar la CL Piatra Neamţ nu şi la CJ Neamţ, de aceea se poate intui o anumită reticenţă a aleşilor judeţeni liberali faţă de noii aliaţi (un fel de frate mai mic care-ţi vine în vizită şi a cărui zestre nu contează).

Tot acest episod prelungit de la CJ (amendament pentru revocarea lui Ungurianu + amendament pentru alegerea noului membru AGA) nu a fost scutit de deja obişnuitele schimburi de replici între vicepreşedintele Laurenţiu Dulamă şi preşedintele Ionel Arsene. Dulamă a folosit de n ori şablonul „Aici suntem toţi consilieri judeţeni, că asta ne-au ales oamenii, consilieri judeţeni” (o înţepătură la prezident) şi a cerut explicaţii pentru demiterea colegului său de partid. Arsene a evitat să dea o explicaţie publică şi apoi i-a cerut fostului coleg de alianţă majoritară să-şi scurteze pledoariile ca să se poată trece la vot. Dulamă a ameninţat că şi PMP va veni cu proiecte şi amendamente la viitoarele şedinţe, „în interesul cetăţeanului” şi Arsene i-a răspuns că abia aşteaptă. Iar când Dulamă a vorbit despre „dictatură”, Arsene i-a replicat scurt „Dictatura majorităţii!”.

De ce este cuvântul „finanţare” în titlu? Simplu: cutuma stabilită la nivelul partidelor stabileşte că aceste indemnizaţii se întorc, total sau parţial, spre cheltuielile de la partid (chirie, sediu, utilităţi, angajaţi etc). E foarte posibil ca şi Ungurianu să fi întors o parte din aceşti bani spre partid (ca donaţie sau cotizaţie) iar în acest context nu e deloc exagerată aserţiunea că, în acest fel, Arsene a tăiat o parte din finanţarea PMP Neamţ.

Reamintim că în conformitate cu legea, consilierii judeţeni pot fi membri în AGA de la societăţile CJ, nu şi în CA-urile acestora. Ei pot fi membri doar în CA-urile unor instituţii culturale, de sănătate sau de educaţie din subordinea CJ, aceste ultime funcţii nefiind retribuite aşa cum sunt cele de la firme. Iar Troleibuzul şi Apaserv-ul sunt cele mai vânate firme ale CJ de către consilierii judeţeni, fiind cele mai darnice în indemnizaţii cu aleşii care prind aceste sinecuri.

Legea spune că reprezentarea CJ în toate aceste firme sau instituţii trebuie să respecte algoritmul politic dar e destul de vagă în a stabili direcţii clare, astfel că de obicei, cei care sunt în coaliţia de la putere oferă cu generozitate opozanţilor funcţii prin CA-urile unde nu sunt şi indemnizaţii.

D.V.

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Arsene a tăiat din finanţarea PMP! „Dictatură!”, a strigat Dulamă! „Dictatura majorităţii”, a nuanţat şeful CJ

  1. FURT CU ACTE IN REGULA CU AGA ASTEA – CE DRACU E CU OAMENII DIN ȚARA ASTA? NUMA LA CRAPARE SE GANDESC NU MAI AU RUSINE NU MAI AU NIMIC – BUNUL SIMT A DEVENIT TUPEU SI CINE NU E TUPEIST E LUAT DE PROST – NEAM AMERICANIZAT DAR LA AIA IN ZECI DE ANI S-AU FORMAT MECANISMELE… DEMOCRATIA MADE IN RROMANIA…

  2. Domnule Vinca, ar cam trebui sa retractezi, ptr ca e fals ceea ce spui despre indemnizațiile consilierilor județeni în AGA si alte comisii sau reprezentări ale Consiliului Judetean în diverse organisme publice. Sumele pentru aceste demnități sunt zero….ZERO lei. Ca sa nu mai zic de faptul ca în CA-uri nici nu au voie pe motiv de incompatibilitate.

    Admin: Vom verifica partea cu AGA inca o data. Apoi, despre reprezentarea in comisii sau CA-uri de la institutii spuneti sa retractam desi si noi am spus fix acelasi lucru, ca alea sunt fara bani! Mai cititi inca o data textul sa va lamuriti!
    Repet, partea cu AGA si banii o mai verificam inca o data… si revenim cu detalii noi…

  3. Ambele sunt false. În AGA sumele sunt 0 lei și în CA-uri nu pot fi consilieri, e ilegal. Poate în consilii directoare, dar și acolo voluntar, pe 0 lei.

  4. iata ca „desteptaciunea” lui dulama continua sa dea roade.acest individ este inconstient in ceea ce face dpv. politic.de fapt pmp neamt este o „gasca” de indivizi adunati din timpul lui stefan si se joaca de-a politica sub biciul lui carabat.cred ca in curand pmp va fi o amintire neplacuta.

Lasă un răspuns