Arsene şi Dragnea nu mai vorbesc aceeaşi limbă! În ce dialect va discuta şeful PSD Neamţ cu premierul Cioloş?

Ionel Arsene (şeful PSD Neamţ) şi Liviu Dragnea (preşedintele PSD) transmit, mai nou, mesaje diferite. Această ruptură de comunicare este evidentă la o sumară analiză a mesajelor din ultimele zile transmise de cei doi social-democraţi.

Astfel, din pagina deputatului nemţean Arsene, ultima postare a acestuia anunţă, ritos, imediat după demisia guvernului Ponta că „PSD își va asuma în continuare guvernarea”. În traducere liberă, Arsene îi motiva pe social-democraţi cu o nouă guvernare în care partidul va fi participant (şi era de la sine înţeles că nu orice de participant ci „vioara întâi”, aşa cum a fost în guvernele care s-au succedat din 2012 încoace).

Image 16

PSD își va asuma în continuare guvernarea

Gestul premierului Ponta de a-și da demisia reprezintă o asumare politică ce denotă demnitate. Situația petrecută în ultima perioadă nu putea fi ignorată nici de coaliția de guvernare și nici de premierul Victor ‪Ponta. Decizia luată de prim-ministru este una care dovedește că actuala coaliție și premierul au înțeles care e modul de raportare la astfel de evenimente. Această decizie trebuie să fie tratată cu înțelepciune de clasa politică, deoarece orice pas greșit ar putea să compromită rezultatele bune înregistrate de ‪România până la ora actuală.
Din punctul meu de vedere, reprezentanții clasei politice trebuie să găsească o soluție pentru stabilitate, deoarece lucrul cel mai grav ar fi să ajungem într-un haos din punct de vedere politic. Trebuie să luăm acum decizii raționale astfel încat societatea să nu resimtă foarte mult tot acest tumult.

Actuala coaliție de guvernare este solidă, iar împreună de partenerii noștri, PSD își va asuma în continuare guvernarea.
În privința solicitării venite din partea PNL referitoare la alegerile anticipate, nu cred că este una oportună în acest moment. Propunerea PNL ar însemna ca, de acum înainte, câteva luni de zile să avem un guvern interimar, instabil, în condițiile în care avem de adoptat o serie de măsuri și legi importante. (sursa: facebook Ionel Arsene / sublinierile aparţin vestea.net)

Clar, nu?

În timp ce de la Arsene aflăm poezia cu „PSD! Doar PSD (cu tot cu fosta alianţă de guvernare)”, mesajele date de Liviu Dragnea sunt mult mai precaute. Deşi Dragnea a fost singurul lider de partid care la negocierile de la Cotroceni a făcut şi o propunere de premier (Liviu Voinea), deşi preşedintele Iohannis a anunţat un alt premier desemnat (Dacian Cioloş), preşedintele PSD nu a anunţat că respinge din start respectiva propunere ci a mers pe varianta mai rezobanilă „să vedem, să analizăm”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi că partidul va lua o decizie privind Cabinetul Cioloş după ce premierul desemnat va prezenta echipa, programul de guvernare şi modul în care doreşte să colaboreze cu Parlamentul.
Dragnea: Toată lumea este în opoziţie acum. PSD va decide după ce vede programul şi echipa.
„Am înţeles că domnul Dacian Cioloş doreşte să formeze un Guvern exclusiv din oameni neafiliaţi politic, nemembri de partid. În zilele următoare o să vedem cu ce echipă guvernamentală şi program vine în Parlament şi când vom afla aceste lucruri ne vom exprima o poziţie politică”, a declarat Dragnea după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Dragnea a mai spus că PSD este deschis la dialog. „Nu pot şi nu cred că este firesc să spunem dacă votăm pentru sau împotrivă pentru că deocamdată avem doar un nume şi un chip”, a mai declarat liderul PSD, la insistenţele jurnaliştilor. (sursa: mediafax).

 

Deci mediafax spune că Dragnea a declarat că este deschis la dialog. Iarăşi, clar, nu?

Cum Arsene se descria în ultimul timp (şi era descris şi de reprezentanţi ai conducerii centrale PSD) drept un „liant” al judeţului cu liderii politici de la Bucureşti dar şi cu guvernul, această fractură între mesajele lui şi ale lui Liviu Dragnea nu poate trece neobservată. Una spune Arsene, alta spune Dragnea… Ciudat, foarte ciudat, cu atât mai mult cu cât liderii din teritoriu (de la toate partidele) primesc zilnic (chiar de mai multe ori pe zi) aşa-numitul „punctaj” (mesajele centrului). Drept e că declaraţia lui Dragnea este de ieri, iar mesajul lui Arsene, de pe facebook, e de câteva zile. Dar nu a venit cu alt mesaj nou, cu o recalibrare! Nu a observat şeful PSD Neamţ poziţionarea diferită a liderului de la Bucureşti? Nu o mai fi primit „punctajul”? Sau l-a primit şi l-a ignorat? Sau degringolada din PSD – partid care simte că pierde guvernarea printre degete – e atât de mare că nici tinerelul care se ocupa de transmis mesaje nu mai e la datorie? Sunt întrebări la care, cu siguranţă, vor veni şi răspunsuri în zilele următoare…
Oricum, nemţenii care chiar au luat de bună povestea cu „liantul Arsene” au acum serioase motive de îngrijorare: în caz că Parlamentul va valida Cabinetul Cioloş, cum va dialoga „liantul de la Neamţ” cu premierul? Formarea, educaţia şi cariera lui Cioloş sunt total diferite faţă de CV-ul lui Arsene. E greu de găsit puncte comune, şi dacă deja Arsene nu mai vorbeşte aceeaşi limbă nici cu şeful său de partid, oare în ce… dialect ca comunica cu viitorul premier?

D. VINCA

cop arsene dragnea

 

Comentarii Facebook

One thought on “Arsene şi Dragnea nu mai vorbesc aceeaşi limbă! În ce dialect va discuta şeful PSD Neamţ cu premierul Cioloş?

  1. Arsene tine minte, presedintele Iohanis vorbeste putin dar cumpaneste de 10 ori realitatile si cu numirea lui Ciolos va bagat in opozitie si in intuneric pe toti .
    Deci sa-ti intre bine in cap psd este in cadere libera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns