Arsene și Cuc, încă o descindere pe „drumul dezvelit” Bicaz-Poiana Largului


Reabilitarea drumului național Bicaz-Poiana Largului este cea mai amplă lucrare în infrastructura rutieră realizată în Neamț de la revoluție încoace, „dezvelirea” unor porțiuni de drum dar și inserarea de coloane forate sunt lucrări spectaculoase cum nu a mai văzut județul și doar aceste detalii sunt argumente pentru interesul arătat de autorități pentru acestă investiție.

Ieri, Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc (flancat de directori de prin CNAIR) și Ionel Arsene, președintele CJ Neamț (avându-i și el pe vicepreședinții instituției județene alături de el) au descins într-o nouă inspecție pe lucrarea respectivă.

De fapt, prima oprire a fost făcută la capătul drumului Piatra Neamț-Bicaz care a fost deja finalizat și este, în acest moment, așa cum și-l doresc șoferii.

”Vreau sa va multumesc domnule ministru pentru faptul ca va tineti de cuvant, ca sunteti un om serios si ca ceea ce am promis nemtenilor, s-a realizat. Daca va uitati, aproape toata infrastructura rutiera care tine de dumurile nationale, din partea de munte a judetului Neamt, a fost reabilitata si mai urmeaza. Chiar de astazi am inceput modernizarea drumului national 2 de la castelul de apa de la Roman pana la Motca, de fapt pana la limita cu judetul Suceava. Trebuie mentionata si modernizarea cu șlam a drumului national 15 de la Buhusi la Piatra Neamt, unde lucrarile se vor finaliza in doua saptamani. Deci in conditiile actuale de investitii a Companiei Nationale de Drumuri, eu zic ca pana la sfarsitul anului reusim sa reabilitam 90% din drumurile nationale din judetul Neamt, urmand ca in primavara, dupa ce se termina de consolidat tot drumul DN 15 Bicaz- Poiana Largului, sa se vina cu proiectul pentru covorul asfaltic”, a precizat Ionel Arsene.

”La invitatia domnului Arsene, efectuam o vizita in judetul Neamt pentru a vedea ce s-a lucrat pana acum si sa vedem la ce se va lucra in continuare. S-au facut investii pana acum de la Piatra Neamt la Bicaz, ati vazut ca s-a turnat covor asfaltic, avem si de la Humulesti la Pluton (n.r. comuna Pipirig), astazi au inceput lucrarile si de la castelul de apa la Motca (n.r. dumul european Roman- Suceava), si o sa mergem acolo sa vedem cum se desfasoara lucrarile (…) DN 15 este unul dintre obiectivele principale pe care ne-am asumat sa le finalizam cat mai rapid, sunt bani alocati pentru acest obiectiv, acest drum trebuia facut, si iata ca se lucreaza intens, n-am cum sa nu subliniez acet lucru pentru ca este un lucru pe care l-am vazut pe toate santierele din Romania, o firma romaneasca, foarte buna, care lucreaza din cate am inteles inclusiv in timpul noptii, tocmai pentru a recupera timpul pe care nu l-au putut folosi cat au fost problemele administrative de rezolvat, contractele si asa mai departe. Lucreaza la coloanele forate, am vazut ca si-au facut si propria lor capacitate de productie, ceea ce este foarte bine, ca pe langa acest drum, s-au generat si noi locuri de munca. Bineinteles, stim foarte bine ca impactul acestui drum cand va fi finalizat, va fi unul deosebit de mare si pentru turismul din zona si nu numai”, a punctat și Ministrul Răzvan Cuc.

Detalii tehnice despre lucrarea de pe drumul Bicaz-Poiana Largului oferă tot Arsene: „O investiție în valoare de 302 milioane de lei, unde se lucrează foarte intens! E ca la autostradă! Sunt 14 foreze care toarnă coloane de sustinere pe acest sector de drum. Se intervine simultan în mai multe puncte pe acest traseu, se muncește inclusiv noaptea, pentru recuperarea întârzierilor din lunile trecute, când a plouat foarte mult.
Lucrarea este extrem de complexă, necesitând consolidări ale versanților care provoacă alunecări de teren. Au fost identificate 74 de puncte de calamitate și s-au executat foraje la adâncime pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Pe numai 480 de metri sunt fixate 600 de coloane cu diametrul de 1.080 cm, forate la adâncimi de până la 23 de metri!”

Președintele CJ Neamț a mai subliniat încă o dată speranța și angajamentul ca până la sfârșitul acestui mandat, 90% din drumurile naționale și județene care străbat Neamțul să fie modernizate.

V.N.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Arsene și Cuc, încă o descindere pe „drumul dezvelit” Bicaz-Poiana Largului

  1. O ,,descindere,, pe strada Izvoare nu ? Vine iarna ,,dragi nemteni,, si masinile noastre deja au de suferit !

Lasă un răspuns