Arsene, refuzat la viză de SUA! Persoană non-grata pe teritoriul Americii!

Ionel Arsene nu a primit viza Ambasadei SUA pentru a face și el parte din delegația română care a făcut celebra excursie de lux în America, din perioada 17 iunie-2 iulie. Este vorba despre celebrul „pelerinaj pentru nimic”, așa cum l-a descris jurnalista Iosefina Pascal în acel live în care a devoalat jaful banilor publici cheltuiți în acel LIVE care a detonat acest subiect (LIVE AICI).

Din Neamț – la fel ca și în cazul delegației de la CJ Ilfov – pe lista deplasării combinată de firma Media Uno și INS (!!!) făceau parte, inițial, 2 persoane. E vorba despre administratorul public Sorin Brașoveanu („expert în poduri”, după cum l-a descris jurnalista de la Gold FM, despre excursia căruia a scris deja Mesagerul de Neamț) și despre Ionel Arsene.

Ei bine, Ambasada Americii l-a refuzat pe președintele CJ Neamț la viză, Arsene primind nedorita veste că este persoană non-grata pe teritoriul țării respective în dimineața zilei de … 9 iunie. Da, fix în ziua în care, peste câteva ore, avea să se prăbușească Podul de la Luțca.

Evident că Ambasada Americii din România nu i-a refuzat viza lui Arsene aleatoriu ci în baza analizelor specifice care se fac în astfel de cazuri, bazate inclusiv pe informațiile primite de la anumite servicii (americane sau ale țărilor celor care aplică).

Întrebat la una din ședințele CJ din ultima perioadă despre deplasarea administratorului public în SUA, Arsene a bolmojit o explicație despre finanțările și oportunitățile ce pot fi accesate prin deplasări, dar nu a suflat o vorbă despre faptul că și-a dorit și el să facă parte din „excursia de lux” dar și-a primit ștampila de „persoana non-grata” pe teritoriul SUA.

Deci Arsene nu a comunicat public nici că e considerat de americani fix ca Putin și oligarhii ruși, indezirabil pe teritoriu american și nici cauzele pentru care este privit astfel.

Din practica ambasadelor americane și din comunicările de principiu făcute de americani, astfel de refuzuri de viză sunt generate în cazul demnitarilor de următoarele motive:
– probleme penale / de corupție
– încălcarea principiilor democratice
– asocieri cu țări sau persoane cu manifestări nedemocratice
– asocieri cu țări, grupuri, persoane cu valori și manifestări total diferite față de cele ale „lumii libere”
– asocieri cu țări, grupuri, persoane acuzate de spionaj industrial etc.

Evident că americanii (mai ales că tot este invocat parteneriatul strategic cu România) îi au fișați pe toți demnitarii români. Un analist din domeniul securității și politicii externe căruia nu i vom da numele (nici nu este relevant atâta timp cât spune ceea ce știm cu toții) punctează că, „numai din surse deschise” (adică presă, social media, adversari politici, colegi de partid) Arsene era deja bifat de americani pentru destule motive în a avea probleme să primească o viză:
– condamnarea penală în primă instanță la 8 ani și 4 luni cu executare,
– dosare penale în curs (cel cu averea ilicită dar și altele, probabil),
– legăturile strânse cu primarul putinist Ion Ceban de la Chișinău (două vizite reciproce fix înainte de a începe atacarea Ucrainei de către Ucraina),
– odele aduse celor de la Huawei (controlați de statul comunist chinez) pe pagina de facebook a CJ, în condițiile în care asiaticii sunt acuzați constant de occidentali și de spionaj economic și de practici neconforme.

Și or mai fi și altele. Și la acest pomelnic de bile negre ale lui Arsene, adunate din surse deschise (publice), cine știe ce alte informații, obținute prin proceduri mai speciale, mai au americanii la dispoziție.

Cert este că (informația a fost verificată din mai multe surse), în acest moment Arsene este considerat nefrecventabil de americani, adică fix de cei care – în răspunsul lui din ședință – erau numiți „partenerii noștri strategici”.

În rest, presa locală și centrală a scris deja că excursia de lux nu a avut nicio relevanță administrativă sau economică. Beneficiarii excursiei au fost plimbați prin Washington, Las Vegas, Los Angeles, s-au întâlnit cu reprezentanții unor firme, inclusiv cu cei ai… Pfizer. La câți bani a luat compania Pharma din România, era normal să delege un om să stea de vorbă cu „delegația fantomă din România” (care nu a avut un statut oficial, demersurile fiind făcute ca și ]n cazul vizitei lui Liviu Dragnea la instalarea lui Trump de o firmă de publicitate) și să aloce un bax de apă plată și câteva fursecuri…

Revenind la Arsene, ar fi de menționat că deși acest rezultat (refuzul de viză SUA) era unul previzibil pentru orice minte mediu alfabetizată, surse apropiate de baronul condamnat (în primă instanță) spun că lovitura a fost receptată destul de neplăcut de acesta. Mai ales că, din punct de vedere cronologic, dorința de plimbare prin SUA ar fi urmat să fie pusă în practică la scurt timp după ce Arsene a revenit dintr-o plimbare similară (pe bani publici și inutilă) nu din Franța (cum a mințit în plenul CJ) ci din Monaco (țară diferită).

Din nefericire pentru el, pe speța cu americanii, Arsene nu se poate rățoi la aceștia cum face cu opozanții din CJ Neamț. Deoarece, pentru americani, Arsene nu e vreun VIP de băgat în seamă ci un condamnat penal (în apel), pentru fapte de corupție, tovarăș de întâlniri cu vectorul putinist de la Chișinău și tovarăș în a promova imaginea unei firme chineze acuzată de spionaj.

Daniel VINCA

foto – Vestea
De pe vremea când Arsene stătea pe aceeași scenă cu Liviu Dragnea, un alt PSD-ist care s-a dus în America, să-și facă poze, prin intermediul unei firme de imagine. Ca de obicei, Ponta e în plus și în această poză… Chiar dacă e în mijloc, între doi condamnați penal pentru corupție (unul, în primă instanță).

4 thoughts on “Arsene, refuzat la viză de SUA! Persoană non-grata pe teritoriul Americii!

  1. Păi americanii nu-s proști să lase toți păduchii să le intre în țară…

  2. Nu mai pot eu că nu poate intra Arsene in US….vreau să-l văd cât mai repede după gratii. Și dacă se poate,să-l ia și pe ziaristul ăla negricios care-i pupa tălpile online

  3. La cati bani are Arsene facuti dupa ce a devalizat judetul cu marele program de furaciuni PNDL poate sa-si cumpere si cetatenia Americana,sau vreun oras de acolo fraierilor.

    Pentru asta trebuie sa le multumim coruptilor incompetenti si slugarnici din SRI/PARCHET/DGA/MAI care au fost partasi la toate aceste mega furaciuni de zeci de milioane euro in Neamt.

    Drept multumire PSD le-a dat salarii colosale si pensii speciale aberante la 40 de ani.De aia nu avem nici un fel de anchete decat unele amarate de pe vremea lui Kovesi.

Comments are closed.