Arsene: „Recunosc că nu am știut până acum de Ghetoul de la Roman!”

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț a declarat că până acum nu a știut de existența Ghetoului de la Roman și că abia după ce la o televizune centrală a apărut un nou reportaj (al câtelea ?) a aflat și el de sutele de oameni de acolo.

„Nu am știut. Recunosc că nu am știut până acum. Consiliul Județean nu poate interveni direct dar dacă îmi solicită primarul Lucian Micu putem căuta o soluție. Am înțeles că sunt peste 400 de copii care trăiesc în acele condiții inumane. Nu, nu-l pot învinăvăți pe primarul Micu pentru această situație, e și el nou în funcție…”, a spus Arsene care, apoi, a lansat un atac dur la adresa fostului primar Laurențiu Leoreanu pe care l-a acuzat că e preocupat să citeze din acuzele comisarului european Corina Crețu la adresa Guvernului PSD în loc să fie interesant de astfel de probleme care curg din perioada în care respectivul era primar.

Dincolo de faptul că Arsene a preferat „bezele pentru Micu, bum-bum pentru Leoreanu), surprinde faptul că totuși un demnitar de așa calibru află abia acum de o astfel de bombă socială cum e Satul Olimpic. Arsene a fost deputat de Neamț (e drept, pe colegiul Tîrgu Neamț), dar e președinte de CJ de 2 ani de zile. O simplă căutare pe google cu „ghetou roman”, sau „sat olimpic roman” sau „strada fabricii roman” ar releva zeci și zeci, dacă nu sute, de articole scrise de presa locală (criticată azi tot de Arsene, că prea scrie cu venin) și centrală. Au fost numeroase articole dedicate problematicii sociale de acolo, vieții insalubre duse de locuitori dar și analize pe problematică criminogenă (nu de mult a avut loc și o crimă după un scandal dintre niște familii de acolo). E surprinzător cum angajații lui Arsene de la CJ, pe comunicare (dar care ar trebui să-i asigure și o strategie de marketing informațional care, la primul pas, se bazează pe trierea și furnizarea informațiilor importante din județ) nu i-au asigurat șefului lor, în doi ani și jumătate, dacă nu o analiză a situațiilor de risc social colectiv, măcar copii ale articolelor din presă care anunțau subiecte la zi în legătură cu ceea ce romașcanii numesc „Satul Olimpic”.

Întrebat de Vestea de ce, dincolo de referirile lui la Leoreanu și „marea familie romașcană” nici celelalte echipe politice de la Roman nu au prea țipat pe acest subiect atât de grav azi pentru Arsene, șeful CJ Neamț dar și al PSD Neamț a răspuns scurt „Nu știu, întrebați-i pe ei” ;i a mutat iar discuția la Leoreanu. Culmea este că nici măcar în ultimele campanii electorale, Opoziția de la Roman (din rândul căreia face parte și PSD) nu a pus punctul apăsat pe subiectul social al Ghetoului. Și, după cum spune Arsene, nici nu l-au informat social-democrații de la Roman despre acest subiect.

Ați observat fotografia dinainte de primul cuvânt din articol? E un printscreen după o știre care face referire la Ghetoul de care nu a știu până azi președintele CJ Neamt. Reporterul care a scris știrea (vezi foto de mai jos) este cristian Galan, unul dintre jurnaliștii romașcani cu experiență care, de-a lungul timpului, a făcut zeci de știri sau de emisiuni în care s-a vorbit despre Satul Olimpic. Și care cu siguranță iar putea spune actualului lui șef (Galan lucrând acum la Cabinet Președinte CJ Neamț) mult mai multe decât informațiile din ultimul reportaj pe acest subiect, care i-a trezit atenția șefului CJ. Trebuie doar ca Arsene chiar să fie interesat să afle adevăratele probleme din județ și să îl asculte pe Galan, nu doar pe cei care îi propun ședințe foto de frumusețe…

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns