Arsene: „PNL pune în pericol activitatea Căminului de bătrâni din Văratec!”


Ionel Arsene, președintele CJ Neamț acuză că votul împotrivă dat la ultima ședință ordinară de către consilierii liberali proiectului de rectificare bugetară care ca efect negativ și posibila blocare a activității Căminului pentru Persoane Vârstnice din Văratec, comuna Agapia.

Dragi nemțeni, consilierii județeni ai PNL au votat împotriva proiectului de rectificare bugetară prin care s-ar fi putut asigura plata salariilor personalului Căminului pentru Persoane Vârstnice din Văratec, comuna Agapia.
Dacă nu își vor primi drepturile bănești lunare, salariații pot întrerupe lucrul, ceea ce ar conduce la consecințe grave. Decizia iresponsabilă a PNL-iștilor nemțeni pune în pericol funcționarea căminului, confortul și chiar viața bătrânilor internați acolo!
Așa ceva este peste puterea mea de înțelegere!
După ce au lăsat copiii fără hrana distribuită gratuit, poate singura masă pe zi a unor elevi necăjiți! – iată că acum liberalii din Neamț lovesc și în bătrâni. Este o politică a cruzimii!”, spune Ionel Arsene.

Președintele CJ Neamț (și al PSD Neamț) îi acuză pe liberali că votează politic decizii care ar trebui filtrate doar din punct de vedere administrativ: „Comuna Agapia, prin Consiliul Local, nu mai poate asigura salariile angajaților căminului pentru ultimele patru luni ale anului, drept pentru care a solicitat Consiliului Județean un ajutor financiar de 173.776 de lei. Banii sunt necesari pentru plata salariilor personalului pe perioada septembrie – decembrie 2019 și ar fi trebuit să fie distribuiți în rate lunare de câte 43.444 lei.
Votul negativ dat în ultima ședință a Consiliului Județean Neamț arată cum consilierii județeni PNL au pus pe primul loc interesul de partid, defavorizând în mod direct salariații căminului pentru persoane vârstnice, victime colaterale fiind bătrânii îngrijiți acolo. Practic, PNL Neamț condamnă la sărăcie personalul care asigură funcționarea căminului de bătrâni. În acest moment, persoanele vârstnice aflate în căminul din Văratec, împreună cu salariații, sunt victimele unor politicieni iresponsabili! Mă întreb, oare cum poate PNL Neamț să își asume o posibilă blocare a activității sau chiar închiderea Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Văratec?
PNL-iștii nemțeni au uitat că la Consiliul Județean se face administrație și nu politică! Au uitat că rolul lor principal este să ia decizii în folosul comunității! Au uitat că oamenii fără sprijin au nevoie și de sprijinul lor!”.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns