Arsene pierde un proces important în fața lui Țapu! „Libera exprimare nu poate fi confundată cu jignirea, minciuna și calomnia!”

Ionel Arsene începe deja să aibă probleme în instanțe, ce-i drept, deocamdată pe o speță civilă (el având pe rol și 2 dosare penale în care este inculpat pentru fapte de corupție). Un prim semnal vine din sentința dată de prima instanță (deci cu drept de apel) într-un proces intentat pe senatorul Eugen Țapu șefului PSD Neamț pentru o declarație publică cel puțin exaltată (vezi la finele articolului).

Astfel, pe 8 martie, instanța Tribunalului Neamț a stabilit: „Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Ţapu Nazare Eugen împotriva pârâtului Arsene Ionel. Obligă pârâtul să îi plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Ia act de declaraţia pârâtului că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată. Cu drept de apel la Curtea de Apel Bacău în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia I Civilă şi de Contencios Administrativ. Pronunţată la data de 28.09.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  166/2021  08.03.2021”.

Senatorul Țapu a declarat că după ce va primi și motivarea sentinței, va uza de dreptul de atac și va merge în recurs la Curtea de Apel Bacău. În condițiile în care nu este cercetat în niciun dosar penal, parlamentarul liberal este convins că la instanța superioară va obține o sentință și mai usturătoare financiar pentru Arsene și spune că daunele astfel obținute vor fi donate Spitalului Județean Neamț care este chiar în subordinea CJ-ului condus de Arsene.

”Am cumpănit bine înainte să inițiez această acțiune. Sunt pentru libera exprimare, însă aceasta nu poate fi confundată cu  jignirea, cu minciuna și calomnia. Când cineva te face infractor, delapidator, te împroașcă cu tot felul de invective, asta nu mai este liberă exprimare. Ne-am obișnuit de multă vreme cu derapajele de comunicare ale lui Ionel Arsene care ani la rând a jignit politicieni, medici, profesori. Cred că un asemenea comportament trebuie stopat, trebuie să existe și decență și responsabilitate”, spunea senatorul Țapu chiar cu câteva zile înainte de pronunțarea sentinței.

”Nu mă interesează banii lui Ionel Arsene, vreau să nu mai jignească de-a valma, încontinuu. Inițial, mă gândisem să-i solicit despăgubiri de un leu. Dar am ajuns la concluzia că este prea puțin, pentru toate mizeriile adunate de-a lungul anilor, așa că am solicitat un milion de lei. Iar dacă instanța va decide că trebuie să plătească despăgubiri, toate sumele vor ajunge la Spitalul Județean Neamț. Acolo este nevoie de multă muncă și mulți bani pentru a reface spitalul, o unitate medicală de care răspunde  în mod direct. Dacă tot a invocat mereu lipsa de fonduri pentru dotări, pentru îmbunătățirea condițiilor de  spitalizare, poate că va plăti din propriul buzunar”, a conchis Eugen Țapu.

Iar mesajul public al lui Arsene, de la care a plecat toată tărășenia – numai bun de predat studenților și tinerilor politicieni ca model despre cum nu trebuie să se exprime un politician civilizat este următorul:

După ce au purtat prin județ “cu uratul” aproape tot Guvernul în perioada campaniei electorale, sperând să îi păcălească pe nemțeni, după ce au făcut cea mai mizerabilă campanie bazată doar pe minciuni și atacuri la persoană, lichelele care conduc PNL-ul la Neamț își arată caracterul infect și după terminarea confruntării politice. Deși candidatul lor la președinția Consiliului Județean a pierdut rușinos la o diferență mai mare decât toate voturile însumate de cei doi candidați PNL la primăriile municipiilor din județ, deși prefectul lor și-a permis să încalce legea făcând campanie electorală liberalilor, iar instituțiile conduse chiar de ei au organizat alegerile, iată că leprele galbene au considerat că trebuie să ceară BEC anularea alegerilor. Lipsiți de orice formă de asumare și de onoare, aceste lichele care în peste 10 luni de când guvernează nu au ajutat cu nimic județul nostru, contestă votul democratic al nemțenilor. Mugurel Cozmanciuc, acest păcălici exilat la Neamț, și Eugen Țapu,un infractor care face obiectul unor cercetări penale pentru delapidare de fonduri europene, sunt o rușine pentru organizaţia PNL Neamț și pentru mediul politic autohton! Niște emanații toxice ale unei găști ce a acaparat PNL-ul la Neamț. Astăzi, Biroul Electoral Central a respins cererea acestor lepre care nu sunt capabile să își accepte cu demnitate înfrângerea. RUȘINE pentru comportamentul josnic pe care îl aveți! Asumați-vă eșecul! Nemțenii nu vă vor!
P.S. Mugurel, și de ZECE ori dacă am candida, de fiecare dată te-aș bate ca pe nuc!”.

După cum se observă este foarte greu să găsești un rând întreg fără insulte sau acuze neprobate („mizerabilă campanie”, „lichelele care conduc PNL-ul la Neamț”, „caracterul infect”, „leprele galbene”, „păcălici exilat”, „un infractor care face obiectul unor cercetări penale pentru delapidare de fonduri europene”, „o rușine pentru organizaţia PNL Neamț”, „emanații toxice ale unei găști”, „cererea acestor lepre” etc).

Drept este că mare parte din aceste epitete descalificante dar și acuzația neprobată (deci minciuna) că Țapu ar fi cercetat penal au mai fost aruncate în spațiul public (cea cu senatorul chiar în timpul campaniei) de o pretinsă publicație, în fapt o oficină a … PSD Neamț. Dar și dacă „s-a dus pe fenta” unui „servitor-scriitor de povești nemuritoare”, Arsene (sau oricare altcineva în locul lui) tot nu are nicio scuză pentru un asemenea hal de mesaj insultător și nesusținut de argumente.

Și, dincolo de ce va stabilit instanța superioară de la Bacău, rămâne adevărul spus de un cunoscut filosof: „epitetul e argumentul oamenilor fără argumente”.

D.V.

3 thoughts on “Arsene pierde un proces important în fața lui Țapu! „Libera exprimare nu poate fi confundată cu jignirea, minciuna și calomnia!”

  1. Domnule Vinca , nu va grabiti!Fara a-i scuza limbajul suburban, e posibil ca Arsene sa aiba niscaiva informatii de pe unde a dat cu subsemnatul…

    Admin – noi nu ne grabim. Pana una alta avem o sentinta a unei instante care spune ca respectivul bate campii.
    Si, oricum, limbajul ala de bodega nu onoreaza pe niciun politician.

  2. Jocul murdar facut de Arsene si activitatea s-a politica ce s-a rezumat la investitii in infrastructura facute doar cu firmele rudelor si prietenilor lui, dosarele penale si limbajul suburban arata cat de jos a coborat stacheta in psd.

Lasă un răspuns