Arsene, pentru primari: Finanțarea rețelelor de distribuție energie electrică și gaze, cu bani de la bugetul de stat!

Administrațiile publice locale pot accesa fonduri nerambursabile de la Bugetul de Stat inclusiv pentru realizarea, modernizarea, extinderea rețelelor de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale, anunță Ionel Arsene (președintele CJ Neamț) care invocă modificarea criteriilor de eligibilitate pentru PNDL.

„Programul Național de Dezvoltare Locală, motorul prin care Guvernul PSD – ALDE reconstruiește România, le oferă primarilor o nouă oportunitate: bani de la bugetul statului pentru finanţarea construirii, modernizării, reabilitării sau extinderii sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale.
Legea prin care sunt aduse completări la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală a fost adoptată. Prin urmare, autorităţile administraţiei publice locale pot accesa fonduri pentru alimentarea cu gaz și electricitate.
Impactul masiv al PNDL în dezvoltarea comunitățile românești nu poate fi contestat. La nivelul ţării, se derulează acum investiţii în infrastructură de peste 10 miliarde de euro, traduse în 12.681 de obiective”, anunță Ionel Arsene.

Președintele CJ Neamț face un apel ferm la primarii din județ să profite de această nouă oportunitate și să realizeze proiecte cu care să ceară finanțări pe aceste direcții de dezvoltare: „Sper ca primarii din județul Neamț să profite de această nouă șansă și să contribuie, alături de Guvern, la ridicarea nivelului de trai al românilor”.

În județul Neamț sunt încă sute de locuințe aflate în anumite zone sau cătune unde nu a ajuns rețeaua de curent electric, explicațiile administrațiilor publice locale fiind până acum legate de costurile mari ale unor asemenea investiții în comparație cu bugetele mici alocate pentru dezvoltare.

Ad.V.

Lasă un răspuns