Arsene, pe șantierul Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică de la Dragomirești! Aici vor fi mutați rezidenții de la Războieni

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț a făcut azi o vizită în teren la Dragomirești, pe terenul din satul Unghi unde tocmai au început lucrările pentru realizarea unui Centru Social modern, cu o destinație aparte, de care vor beneficia zeci de pacienți rezidenți și personalul aferent de la actuala locație similară din Războieni.

„Locație similară”, la Războieni, doar ca denumire pentru că un corp de clădire de acolo nu mai are ce condiții să ofere și practic nu mai poate fi reabilitat. Pe românește, zeci de pacienți/rezidenți și așa bătuți de soartă sunt beneficiarii celui mai modern centru social-medical din Neamț, șantierul de azi urmând a deveni un complex multivalent modern într-un an și jumătate.

„Astăzi am mers la Dragomirești, acolo unde au început lucrările pentru realizarea Corpului Nou al Pavilionului Central – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, investiție importantă, a cărei valoare depășește 14 milioane de lei.
Complexul va cuprinde șapte apartamente pentru 70 de persoane cu afecțiuni neuropsihice și cabinete medicale, birouri, dependințe pentru personal și o sală multifuncțională.
Suprafața totală a noilor clădiri depășește 3.800 de metri pătrați. Construcțiile vor fi realizate din beton armat, cu suprastructură din lemn.
Banii sunt asigurați din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și din bugetul local, iar beneficiarul investiției este Consiliul Județean Neamț”, a declarat Ionel Arsene pentru Vestea.

Obiectivul face parte din ”Ansamblul rezidențial servicii sociale Dragomirești”, ce va fi realizat  pe terenul aflat în proprietatea Consiliului Județean, pe o suprafață de 160.000 mp și urmărește îndeplinirea standardelor de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu handicap, precum și implementarea Programului de interes național Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate, după cum se menționează în proiectul care tocmai a intrat în stadiul de execuție.
Ca urmare, sunt prevăzute a fi realizate și alte obiective: ”Locuințe protejate”, „Ateliere protejate”, ”Blocuri de locuințe pentru personalul angajat” și ”Construire clădire complex de servicii pentru persoane cu handicap-Roman”

„Proiectul acesta este foarte important pentru pacienții cu afecțiuni neuropsihice. Ei vor beneficia de condiții la cele mai înalte standarde atât din punct de vedere medical, cât și al cazării. Peste un an și jumătate, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor, județul Neamț va avea un centru etalon pentru tratarea și îngrijirea pacienților cu astfel de afecțiuni“, a mai spus Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Mai jos, in format VIDEO, o prezentare a felului în care va arăta această investiție, după execuție:

 

Ad.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns