Arsene Pașnicul! 3 săptămâni de post negru la postări anti PNL / Guvern / Iohannis

Se întâmplă probabil o minune cu Ionel Arsene, președintele CJ Neamț și al PSD Neamț. Fix 3 săptămâni se împlinesc azi de când Arsene pare a fi în post negru de abținere de la postări agresive și invazive și insultătoare la adresa PNL / Guvern / Iohannis.
Fix de pe 19 ianuarie, cel cunoscut pentru tonele de epitete pe care le vărsa în capul adversarilor lui politici, nu a mai postat pe pagina sa de facebook (principalul mijloc de comunicare, că de conferințe de presă și comunicate au uitat și cei din Direcția de Guvernanță Corporativă/Comunicare de la CJ Neamț și subordonații de la PSD Neamț) niciun mesaj belicos. Niciunul!

Ultima postare agresivă a fost pe 19 ianuarie dimineața (ceva care începe cu „Guvernul ticălos PNL- USR” și se termină cu „aceste lepre galbene”) și, din acel moment, pagina lui Arsene a cunoscut o schimbare profundă. Un miracol de tip Nufărul sau ca în reclamele pentru detergenți care curăță tot…

În aceeași zi a început seria a 9 (nouă!) postări pe diverse teme în care nu mai critică, nu mai atacă, nu-i mai insultă DELOC pe adversarii săi.

Noile postări din era ce ar putea fi numită „Arsene Pașnicul” sunt fie pe subiecte generale (Ziua Unirii, Ziua Holocaustului) fie pe teme concrete care țin de administrarea județului (ședințe de CJ și ordinea de zi a acestora, proiecte care vizează sprijinirea copiilor și adulților cu nevoi speciale, anunțarea reabilitării la Pavilionul de Oncologie din Spitalul Județean, sprijinirea unui Cămin de Persoane Vârstnice, reabilitarea unor obiective turistice din patrimoniul județului).

Nu știm dacă renunțarea lui Arsene la trivialitățile care îl făcuseră celebru (apropos de mesajul lui pentru deputata Ana Birchall de exemplu) este o decizie definitivă sau doar o strategie temporară, poate și în pespectiva agendei personale care va fi încărcată în viitorul imediat și cu termene de judecată în procesele în care este inculpat.
Cert este că așa, fără agresivități gratuite și dezonorante, îi stă mult mai bine unui demnitar, fie el și județean, care ocupă o funcție publică și e plătit cu bani publici. Și nu ne referim la totala abstinență în a critica ce e de criticat la adversari ci doar la verbiajul agresiv.

Dacă a ajuns chiar Arsene la concluzia asta, nu ar strica să le explice motivele și unor colegi de partid care au rămas mulați tot pe ideea de mesaje critice ticsite de insulte și epitete negative la adresa adversarilor.

D.V.
sursa foto – facebook