Arsene nu mai candidează! Arcan, Munteanu, Şerban, Andruşcă, Vîrlan – locuri la lojă! Manoliu – loc neeligibil!

dsc_4770Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ nu mai candidează la alegerile parlamentare, pe locul 1 la Senat, aşa cum circulase anterior informaţia. Analize pe ipoteza candidaturii lui Arsene au fost şi la Neamţ şi la Bucureşti şi sursele Vestea spun că s-a ajuns la decizia ca acesta să maximizeze rezultatul PSD Neamţ doar din funcţiile deţinute (preşedinte al organizaţiei judeţene şi preşedinte al CJ Neamţ) nu şi din postura de candidat. Pasul înapoi ar putea avea legătură cu analiza la capitolul „vulnerabilităţi de imagine” şi e foarte posibil ca vreun specialist să fi opinat că prin absenţa lui Arsene de pe listă dispare o potenţială ţintă de atac electoral dinspre PNL.
PSD va anunţa mâine, într-o conferinţă de presă care are loc după amiaza (după şedinţa de validare a listelor în CJEX) cine vor fi candidaţii cu care abordează bătălia electorală.

Până atunci, pe baza unor informaţii de la surse neoficiale, Vestea oferă următoarele ipoteze (subliniem IPOTEZE) de lucru:
-locul 1 la Senat va fi al Emiliei Arcan care, prin retragerea lui Arsene scapă de emoţii. Locul 2 la Senat nu e eligibil decât în motivarea activului PSD aşa că pe el va fi plasat un candidat care are nevoie de o insigna în CV-ul de partid. Poate Vlad Angheluţă (fost prefect apolitic!), poate Adrian Bourceanu…

-la Camera deputaţilor, locul 1 este adjudecat fără drept de apel de Ioan Munteanu care este şi şeful de campanie electorală. Locurile 2 şi 3 vor fi pentru Ciprian Şerban şi Dan Andruşcă. Amândoi, consideraţi oameni de încredere ai lui Arsene. Unele surse îl dau pe Şerban pe locul 2, altele pe Andruşcă. La capitolul „imagine Andruşcă” sunt multe de zis – Vestea va reveni cu un articol pe această temă în zilele viitoare.

-locul 4 la Camera Deputaţilor revine organizaţiei locale Piatra Neamţ, deci candidatul va fi (ipoteză!) Luminiţa Vîrlan…

În aceste condiţii, restul candidaţilor anunţaţi sau nu până acum (oficial sau pe surse) vor avea poziţii pe listă doar ca experienţă de palmares. Pentru că şansele ca PSD să ia mai mult de un mandat de senator şi patru de deputaţi sunt mai mult în zona dorinţei sau în conformitate cu o vorbă dragă cuiva din conducerea organizaţiei („Vrutu-i gratis!”). Unii spun că şi mandatul al 4-lea de deputat ar putea fi obţinut doar cu mare noroc la distribuirea în etapa a 2-a (resturile de voturi după adjudecarea mandatelor întregi). Oricum, ecuaţia finală a mandatelor din Neamţ ţine de foarte mulţi factori (depăşesc ALDE sau PMP pragul electoral?) aşa că pe hârtie se pot face nenumărate calcule (şi „1 cu 4”, şi „2 cu 5″…).
Rămâne iar în afara locurilor eligibile veşnicul apirant de deputăţie Dan Manoliu. De data asta, nici pretenţiile lui nu mai pot avea „nasul” de altădată, din poziţia de şef al organizaţiei PSD Roman la alegerile locale, acesta venind în competiţia internă (zone, foste colegii) ca „repetent” sau ca „locul 8 din 8 posibile”. Altfel spus, Manoliu nu are norocul lui Eugen Ţapu de la PNL ca să fie preferat în baza poveştilor şi nu a rezultatelor…
Dar toate aceste variante vor fi confirmate sau infirmate în anunţul oficial pe care PSD Neamţ îl va face mâine.

D.V.

5 thoughts on “Arsene nu mai candidează! Arcan, Munteanu, Şerban, Andruşcă, Vîrlan – locuri la lojă! Manoliu – loc neeligibil!

  1. Este o mare nedreptate care se face domnului Manoliu. El a servit PSDul ca un soldat disciplinat si PSD i-a tras mereu teapa. Asa a fost si cand a fost preferata doamna Arcan (de ce oare???) ca sa fie presedinte la Consiliul Judetului asa e si acum. Si e pacat ca domnul manoliu nu e sprijinit de ceilalti PSDisti cu functie de la Roman, cum e doamna Bulai si altii. De ce doamna Bulai prefera in fata domnului Manoliu pe domnul Andrusca de la Targu Neamt? Nu e corect!

  2. Deci, tot Pinalti dirijeaza jocul, chiar de la bulau!Revenind la „catindati”, alde Arcan, Angheluta,Andrusca si Serban (Suculet) ar trebui nitel alfabetizati inainte de a fi scosi la taraba!

  3. Dl, Manoliu nu va avea niciodata „argumentele” d-nei Bulai!Mai ales in fata domnilor Arsene si Nita…

  4. Spuneti-i doamnei de la Roman povestea cu suta de euro si vedeti daca isi aminteste. Cica asta ar fi fost suma „OK” indiferent de situatie

Lasă un răspuns