Arsene mimează democrația! Invitație ipocrită de consultări adresată celorlalte partide din Neamț!

Cu 10 familii care își plâng morții și cu o anchetă penală condusă de un procuror care nu are rețineri în a cere arestări preventive chiar și în cazul unor VIP-uri și după 4 ani în care și-a bătut joc de viața și sănătatea nemțenilor (inclusiv prin numirile unor politruci incompetenți ca directori la Spitalul Județean Neamț), Ionel Arsene, președintele CJ Neamț încearcă o nouă păcăleală de imagine: o pretinsă invitație la consultări a partidelor politice pentru numirea unui nou manager la Spital.

<<De aceea, mâine voi consulta reprezentanții partidelor politice ce alcătuiesc forul legislativ nemțean și voi strânge propuneri de la aceștia pentru a desemna un manager interimar care să asigure funcționarea spitalului, până când noul manager ce va ocupa funcția prin concurs va prelua conducerea.
Toate propunerile vor fi prezentate Comitetului Director al Spitalului Județean și șefilor de secție pentru a alege cea mai potrivită persoană care să preia conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, până la ocuparea funcției prin concurs.
Lansez invitația către toate formațiunile care au reprezentanți în noua structură a forului legislativ nemțean, să înainteze câte o nominalizare pentru funcția de manager al SJU>>, a spus aseară Ionel Arsene într-un comunicat remis … unei anumite părți a presei.

„Unei anumite părți a presei” (deci Vestea și alte câteva publicații au fost sărite) pentru că Biroul de Comunicare din cadrul Direcției de Guvernare Corporativă și Comunicare (director Mona Țigănuș – leafă 2000 euro lunar) trimit comunicatele doar presei agreate (de Baron?, de slugi?) chiar și acum când județul Neamț are 10 morți pe masă, uciși cu zile în spitalul din subordinea CJ. Pentru Mona Țigănuș, Adrian Niță și alți angajați din respectiva direcție, principiile legale (inclusiv dreptul la informație al Cetățeanului, garantat de instituție, în care veriga intermediară este „presa” nu „presa care ne place”) și morale nu fac doi bani în comparație cu apucăturile și frustrările șefului.

Revenind la mesajul lui Arsene, este evident că e vorba de o propunere ipocrită, otrăvită prin care acesta încearcă acum (după ce și-a bătut 4 ani joc de spital, fâcând numiri de directori care de care mai controversată și mai nefirească) să împartă vinovăția pentru cei 10 oameni uciși la spital cu alții.

Celelalte partide din Neamț care fac parte din structura CJ au declinat oferta ipocrită pentru că și-au dat seama că în actualul context orice negociere sau consultare cu Baronul Arsene este o validare a politicilor lui penale, corupte, criminale.

D.V.

Lasă un răspuns