Arsene: „Lovitură cruntă de la PNL-işti, vor să închidă Spitalul Bicaz!”

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ anunţă o măsură pe care ar urma să o ia guvernarea PNL, care ar viza o nouă închidere a Spitalului Bicaz.
Arsene consideră că e vorba de o „Lovitură cruntă pentru nemțeni, de la PNL!” iar informaţia pe care acesta îşi contruieşte mesajul critic a apărut deja şi prin presa centrală care menţionează spitalul din Bicaz peintre cele 6 din zona Moldovei care ar urma să aibă această soartă.
Moldova – Spitalul de boli cronice din Târgu Frumos, Spitalul Orășănesc Buhuși, Spitalul Municipal Comănești, Spitalul din Gura Humorului, Spitalul de Boli Cronice din Siret, Spitalul Bicaz”, anunţă Cotidianul.ro.

<<În programul de guvernare, PNL și-a propus să închidă 22 de spitale din toată țara, printre care și Spitalul Orășenesc Sfântul Ierarh Nicolae Bicaz!
Sunt dezămagit, pentru că este a doua oară când pe ușa acestui spital s-ar pune lacătul! După toate eforturile pe care le-am făcut cu Guvernul PSD pentru a-l redeschide și după toate investițiile realizate acolo, să vii acum să îl închizi este o decizie profund greșită!
Între 2016 și 2019, la spitalul din Bicaz Consiliul Județean Neamț a alocat 1.184.713 lei! La această sumă se adaugă suportul în dotări de la Ministerul Sănătății, de 1.813.000 lei. Sunt foarte mulți bani, care se văd astăzi în servicii medicale pentru zeci de mii de nemțeni din Bicaz și Valea Muntelui.

Oare dumneavoastră, cei din Neamț, care citiți aceste rânduri, sunteți de acord cu o asemenea măsură?
Ce se întâmplă cu bolnavii noștri? Îi trimitem la spitale private sau în străinătate? NU, domnule Orban! Țara nu are nevoie de o asemenea „strategie”. Aceste unități trebuie modernizate și ținute deschise.
Mă voi lupta pentru a proteja spitalul din Bicaz! Dar am vrut să știți ce înseamnă „programul de guvernare” al PNL>>, spune Arsene într-un mesaj făcut public mai devreme.

Spitalul din Bicaz a mai fost închis o dată, în timpul Guvernării PDL, cu Emil Boc Prim-Ministru şi a fost redeschis în timpul Guvernării PSD, cu Ponta Premier şi Bănicioiu Ministru al Sănătăţii.
La redeschiderea Spitalului din Bicaz au participat atunci Bănicioiu şi Arsene (la acea vreme deputat). Una din fotografiile folosite foarte mult ca foto de profil la facebook a fost realizată atunci, tricolorul din buzunarul de la piept fiind o bucată din panglica tăiată la inaugurare.

Si, o altă fotografie din arhiva Vestea, de la „reînvierea” Spitalului Bicaz.

D.V.

Lasă un răspuns