Arsene la Ziua Victimelor Holocaustului: „Iertate fie faptele celor care au înființat lagărele de exterminare!”

Ionel Arsene dorește iertarea faptelor criminale ale celor care au înființat lagărele de exterminare, a naziștlor care au pus la cale și au contribuit la faptele de genocid împotriva poporului evreu. Iar acest mesaj este transmis de Arsene (președinte al CJ Neamț, șeful de facto al PSD Neamț) chiar azi, pe 27 ianuarie, când este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Deci, de ziua în care se celebrează victimele unui genocid mondial, mesajul (în chiar prima frază din paragraful 2) este unul în favoarea celor criminalilor:

„Iertate fie faptele celor care au înființat acele fabrici ale morților, lagăre de exterminare în care au fost schilodite suflete nevinovate ale unor copii, bătrâni, oameni în floarea vârstei (…)”.

Ca să nu fie vorbe cu „scosul din context, mai jos, mesajul integral al celui care pune pe acela;i plan victimele și agresorii lor:

Nu este exclus ca Arsene să fi încercat el să aibă el un mesaj mai aparte (într-o zi în care gândurile sunt exprimate oficial și sobru fix pe tematica victimelor Holocastului) și să fi ieșit ce se vede mai sus, adică o ofensă la adresa poporului evreu, a urmașilor celor care au pierit în crematoriile de la Auschwitz, care au fost aruncați în gol de pe cele 186 de celebre și negre trepte din cariera de piatră de la Mathausen sau în alte astfel de fabrici ale morții.

CONTEXT:
1. Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilită în 2005 de Națiunile Unite pe 27 ianuarie, pentru a comemora Holocaustul și cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Holocaust este termenul care reprezintă cel mai mare masacru din istorie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost asasinați circa șase milioane de evrei de toate vârstele, majoritatea din Europa dar, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești” au fost persecutați și asasinați evrei și în Asia și nordul Africii, conform programului de exterminare a evreilor plănuit și executat de regimul condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia. Între victime, s-au numărat 1,5 milioane de copii. Termenul de „Holocaust” se referă exclusiv la masacrarea evreilor, și nu la alte asasinate – fasciștii și acoliții lor au asasinat și ne evrei, precum romi, polonezi, cetățeni sovieticiși alte grupuri etnice slave, prizonieri de război, homosexuali, Martori ai lui Iehova, negri, adversari politici ai naziștilor și handicapați fizic și mental. Se estimează că peste 200.000 de asasini au comis crime asociate Holocaustului.

2. Ionel Arsene, președinte al CJ Neamț (mandatul 2), fost deputat de Neamț. Personaj controversat, condamnat deja de prima instanță (acum se desfășoară apelul) la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru 3 fapte diferite de corupție. Numele lui a apărut din greu în presa centrală pe anumite subiecte, cum ar fi prăbușirea Podului de la Luțca sau incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț (în care au ars de vii 15 oameni), unitatea sanitară fiind în subordinea CJ Neamț.
Cât privește mesajele care oscilează între „gafă” și „scandal”, același Arsene a avut spații ample în presa românească după ce i-a spus deputate (la acel moment, fost ministru al Justiției) Ana Birchal, că este „curcă securistă și urâtă cu spume” și – într-un mod de o trivialitate absolută – i-a „recomandat” să citească cartea „Suge-o, Ramona!”, „care o reprezintă”.

După condamnarea din aprilie 2022, Marcel Ciolacu (președintele PSD) nu l-a demis din funcția de președinte PSD Neamț și nici nu l-a exclus din partid. Abia după ce în iunie 2022 s-a prăbușit Podul de la Luțca (reparat cu 8 milioane lei și a cărui redeschidere o anunțase chiar el deși nu întocmit procesul verbal de la terminarea lucrărilor), Arsene a mimat un pas lateral, suspendându-se din funcția de președinte PSD Neamț (deși tot el conduce partidul). În continuare, Ciolacu a refuzat să răspundă clar la întrebările jurnaliștilor legate de ipotetica intenție de a-l exclude din PSD.

Daniel Vinca
sursa foto – facebook / Ionel Arsene

One thought on “Arsene la Ziua Victimelor Holocaustului: „Iertate fie faptele celor care au înființat lagărele de exterminare!”

  1. este prost nu stie ce spune !!! Cum nu l-a demis alt incompetent????? !

Comments are closed.