Arsene: La Neamţ vor veni finanţări şi vor avea loc investiţii, indiferent de mitingurile din stradă!

Nu există nicio legătură între mitingurile de sezon şi un eveniment public precum cel de acum câteva zile în care doi miniştri din Guvernul PSD-ALDE au fost prezenţi la Neamţ pentru a semna zeci de contracte de finanţare pentru lucrări în infrastructură care urmează a fi realizate de Consiliul Judeţean Neamţ. Asta au declarat şi preşedintele Ionel Arsene şi cei doi miniştri prezenţi, ca răspuns la întrebarea Vestea dacă astfel de evenimente nu sunt un contraatac de imagine la protestele de stradă, aşa cum au acuzat unii analişti sau adversari politici.

Ionel Arsene a precizat că e firesc ca Opoziţia să se manifeste critic, că nu există astfel de scenarii de imagine şi că “Astfel de acţiuni (N.R. – semnări de contracte de finanţare) veţi mai vedea la Neamţ, indiferent dacă ei vor mai face mitinguri sau nu”.

Şi vicepremierul Paul Stănescu a considerat ca ţinând de jocul democratic faptul că „unii guvernează, alţii fac Opoziţie, chiar şi prin proteste”.

„Opoziţia îşi face treaba ei de opoziţie, e firesc lucrurl ăsta. Sigur, suntem nişte oameni liberi, după 1989 fiecare se manifestă, evident, în limitele legale, cum doreşte. Noi, am spus şi mai înainte, facem exact ce am spus, ce ne-am asumat prin programul de guvernare. Noi trebuie să ne ţinem de cuvânt. Cred că e cel mai important lucru”, a declarat vicepremierul Stănescu.

Şi Arsene şi Stănescu au avut o exprimare civilizată la adresa protestatarilor, subliniind că e normal ca oamenii să-şi poată exprima opinia, situându-se pe o poziţie contrară altor politicieni de la Putere care i-au insultat în diverse moduri pe cei care au ieşit la astfel de evenimente.

În urmă cu două zile, la sediul CJ Neamţ, în prezenţa Ministrilor Dezvoltării şi de la Fonduri Europene, Arsene a semnat 20 contracte de 75 de milioane de euro. Adăugate celor 10, semnate, de asemenea de curând (în valoare de 8,5 milioane euro) aceste contracte totalizează peste 83 de milioane de euro, bani care vor fi investiţi în reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene şi a unor poduri de pe aceste căi rutiere.

 

D.V.

Comentarii Facebook