Arsene l-a zguduit pe Ministrul Transporturilor pe dâmburile de la Hangu și Poiana Teiului!

„La locul faptei” – așa s-ar putea numi filmul în care astăzi Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț i-a distribuit pe Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe Narcis Neaga (directorul CNAIR) și pe Ovidiu Laicu (directorul DRDP Iași). Iar „distribuția” nu doar că a fost anunțată în conferința de presă de la CJ Neamț ci a urmat și o vizionare în teren a decorului rămas după „scenele de luptă” de pe Drumul Național Bicaz-Poiana Teiului.

Ca o adevărată gazdă, Arsene l-a luat pe musafirul ministru în mașină cu el, probabil ca să fie clar și fără echivoc cam care sunt trăirile șoferilor și pasagerilor care trec prin hârtoapele respective.

La conferința de presă, Ministrul Răzvan Cuc a precizat dintru început că drumurile naționale nu sunt în responsabilitatea CJ Neamț, că știe situația de la neamț dintr-o vizită de acum doi ani și că acum, în noul mandat a venit la Neamț, în teren și pentru a găsi soluții dar cu atât mai mult cu cât noul job ministeriabil se datorează susținerii organizației PSD Neamț. A venit rândul directorului Laicu de la DRDP Iași să-și pună cenușă în cap, amintind și asumând „Podul Preluca” și un nou episod similar, Podul Girov dar anunțând și soluții și nu doar pentru poduri ci mai ales pentru sectoarele de drum național de la Piatra Neamț la Poiana Teiului.

Prima veste bună anunțată de Arsene a fost că imediat cum dă căldura începe modernizarea Drumului Piatra Neamț – Bicaz și le-a cerut celor de la Drumuri naționale ca la reluarea lucrărilor pe Podul de la Preluca să fie dat un termen clar de 30 de zile care să fie și respectat. Cât privește drumul de la Bicaz la Poiana Largului, care ba o ia la vale, ba e plin de dâmburi pe la Hangu și Poiana Teiului, în acest moment sunt minim 38 de puncte de calamitate, situația care mută această lucrare în domeniul intervențiilor de urgență (pentru care se poate face și încredințare directă, detaliu ce scurtează timpul dedicat licitațiilor și eventualelor contestații), suma necesară sărind de la circa 270 milioane lei la 330 milioane lei.

Arsene, Cuc și cei doi directori de la Drumuri au reamintit și de finanțarea penrtru drumul expres Piatra Neamț – Bacău, un drum nou, pe un nou amplasament.

Dacă directorul a amintit de faptul că pe drumurile naționale din Neamț nu s-a prea intervenit serios în ultimii 50 de ani, Arsene a punctat investițiile derulate anul trecut (Bicaz-Lacul Roșu și Roman – Vaslui) și a ținut să reafirme că până la finele acestui mandat drumurila naționale din Neamț, la fel ca și cele județene vor avea în procent de peste 90 la sută un alt aspect.

De la Bicaz, la inspectia în teren realizată de cei 4 oficiali menționați mai sus s-a alăturat și prefectul de Neamț, Daniela Soroceanu. Pe parcursul deplasării, în diverse puncte cheie și-au făcut apariția și primari din zonă, cum ar fi cei de la Bicaz sau de la Poiana Teiului.

Mai jos, în format video, conferința de presă susținută înainte de inspecția în teren.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns