Arsene, infrângere usturătoare în instanţă

Ionel Arsene a suferit o înfrângere usturătoare în instanţă, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, funcţie din care a considerat că directorii unor instituţii subordonate pot fi schimbaţi aşa, din pix, peste noapte, fără motive justificate. Pe formă e vorba de un proces pierdut de CJ Neamţ, pe fond e încă o dovadă a dictaturii personale – confirmată ca stare de fapt dar invalidată din punct de vedere a normalităţii juridico-administrative. Iar această decizie a instanţei a fost pronunţată astăzi de magistraţii Curţii de Apel Bacău care şi ei i-au dat dreptate scriitorului Adrian Alui Gheorghe, care a acţionat CJ în judecată acuzând faptul că a fost demis abuziv.

Practic, magistraţii Curţii de Apel au respins recursurile formulate de pârâţi (Consiliul Judeţean Neamţ şi UAT Judeţul Neamţ) şi au menţinut sentinţa pronunţată în ianuarie de judecătorii de la Tribunalul Neamţ care au desfiinţat atunci toate documentele şi deciziile care au stat la baza demiterii lui Adrian Alui Gheorghe.

Sentinţa pronunţată astăzi de Curtea de Ape Bacău: „27.09.2018 Ora estimata: 9:00 Complet: CAF3 Tip solutie: Nefondat Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii recursului formulat de pârâţi. Respinge ca nefondate ambele recursuri. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.09.2018. Document: Hotarâre 1120/2018 27.09.2018″

Sentinţa Tribunalului Neamţ confirmată azi de Curtea de Apel Bacău: „31.01.2018 Ora estimata: 12:00 Complet: CAF6 amânări Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea principală şi acţiunea conexă. Anulează procesul verbal final al evaluării nr. 7506/27.04.2017 al Consiliului Judeţean Neamţ, procesul-verbal nr. 8294/09.05.2017 al Consiliului Judeţean Neamţ – Comisia de soluţionare a contestaţiilor, dispoziţia nr. 172/10.05.2017 a Preşedintelui Consiliului Judeţean, rapoartele de evaluare a activităţii managerului Bibliotecii Judeţene G.T.Kirileanu Neamţ Hotărârea Consiliului Judeţean Neamţ nr. 144/12.05.2017.
Repune reclamantul în situaţia anterioară, respectiv reintegrează reclamantul pe funcţia de director-manager al Bibliotecii Judeţene G.T.Kirileanu Neamţ şi obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la plata către acesta a tuturor drepturilor salariale/remuneraţii lunare de la momentul încetării contractului de management şi până la data repunerii efective în funcţie.
Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la plata către reclamant a sumei de 5000 de lei daune morale. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la plata către reclamant a sumei de 3950 de lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Document: Hotarâre 95/2018 31.01.2018″.

Reamintim că anul trecut, 3 dintre cei 4 directori ai instituţiilor de cultură subordonate CJ (TT, Bibliotecă, Complex Muzeal au fost demişi în urma unor acţiuni de haiducie politico-administrative girate de majoritatea de la acea dat[ din CJ (PSD-ALDE-PMP). Arsene nu a coordonat direct operaţiunea respectivă ci cu mâna vicelui CJ de la acea dată, Laurenţiu Dulamă. Strategia a fost simplă: comisii de evaluare cu membri capacit[‘i să dea note la minim şi, unde a fost nevoie de coborârea mediilor, nota cea mai mică a fost dată chiar de Dulamă şi apoi validarea prin votul din CJ (partea en-gros a majorităţii fiind asigurată de PSD care îl are ca preşedinte tot pe Arsene) a „execuţiilor”.

Doi dintre cei 3 directori astfel demişi au acţionat în instanţă. Amândoi au câştigat la prima instanţă. Acum Alui Gheorghe a câştigat şi recursul, sentinţa fiind DEFINITIVĂ. Nu este deloc exclus ca acelaşi final să fie şi în cazul ex-directorului Ghercă demis din fruntea Complexului Muzeal Neamţ (Curtea de Apel Bacău va pune director (și) la Complexul Muzeal Neamț).

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Arsene, infrângere usturătoare în instanţă

  1. Dulama, poate declari cine te-a instruit sa ,,examinezi,, cu asa ,,exigenta,, expertule, si sper ca ,,dragii mei nemteni,, cum se adreseaza noua, un libidinos cand are nevoie de voturi, nu vor mai sta ca lasii dupa perdeluta si vor impune sa platesti tu ce a hotarat instanta in legatura cu D-l Adrian Alui Gheorghe. Ei, ce spui examinatorule , vei declara ca ai fost o unealta, ca sa ma exprim elegant?
    In legatura cu titlul articolului, pe acest individ nu il ustura astfel de infrangeri, ci cele care vor veni…
    p.s. vorbeste targul, ca-i trimite prostul acasa si pregateste in locul lui un primar !?

Lasă un răspuns