Arsene, în vizită la primarul socialist, rusofil, dodonist, antiunionist de la Chișinău

Rusofilul Ceban alături de Arsene

În plin scandal extern legat de ipoteza atacării Ucrainei de către Rusia lui Putin, președintele CJ Neamț Ionel Arsene tocmai realizează o vizită de lucru în Chișinău (capitala Republicii Moldova), oraș care are un primar socialist (din partidul condus de ex-președintele Igor Dodon).

Ca și mentorul său Dodon, primarul Ion Ceban este cunoscut drept filo-rus și anti-unionist convins.

Ceban a părăsit (prin 2012) PCRM (Partidul Comuniștilor), urmându-l pe Igor Dodona care înființa Partidul Socialiștilor.
Cu PSRM și Dodon ajunge și deputat în Parlament și, apoi, și la Cancelaria Președintelui și purtător de cuvânt al lui Dodon.

În 2018, Ceban candidează la Primăria Chișinău dar pierd alegerile în fața pro-occidentalului Mihai Năstase (alegeri ce vor fi apoi anulate în Justiție). În februarie 2019 candidează iar la Parlament, ajunge iar deputat și vicepreședinte al Parlamentului din partea aceluiași Partid Socialist.

În toamna lui 2019 se înscrie iar în cursa pentru primăria Chișinău, pe care o cîștigă, voturilor socialiștilor adunându-se și cele de la comuniști dar și din partea Partidului lui Plahotniuc, aflat în degringoladă.
După victoria de la Chișinău și după ce ani de zile a avut același discurs anti-românesc, statalist și „etatist moldovenesc” ca și Dodon, Ceban era văzut drept urmașul mentorului său la conducerea PSRM. Dodon nu se retrage însă și, la scurt timp primarul Chișinăului inventează un nou partid, Mişcarea Alternativă Naţională.
În ciuda încercărilor mai noi de a-și cosmetiza discursul, Ceban este văzut în continuare de experții în politică drept un fel de Dodon 2, rusofil și anti-unionist.

„Primarul Ion Ceban este noul Dodon pe care Moscova îl legendează și-l promovează masiv, cu ajutorul FSB și GRU”, scrie presa care urmărește felul în care Putin își inventează păpuși la Chișinău.

Același Ceban este un opozant fervent al președintei Maia Sandu și a guvernării pro-occidentale din Republica Moldova.
<<El este un critic dur al actualei majorități pro-europene care controlează Președinția, guvernul și parlamentul din Moldova. De altfel, la conferința de presă în care a anunțat noul partid, Ceban a lansat critici la adresa guvernării, spunând că a decis să vină cu o alternativă pentru cetățeni.
„Astăzi constatăm că nu există o altă forță care ar putea apăra interesele tuturor cetățenilor de dezmățul celor care pretind că fac lucruri bune în ghilimele. Repet, am vorbit cu zeci de primari, cu foarte mulți agenți economici, cu foarte multă lume. Ziceam că orice decizie luată de mine, voi veni în fața dumneavoastră și voi spune despre planurile care urmează. Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni, în primul rând, și de interesele lor”, a declarat Ceban>> – g4media.

Ceban, alături de mentorul său, Dodon

„Mai mult, Ceban își face un doctorat la Moscova în management administrativ și are conexiuni bune în Rusia. Acesta l-a vizitat de mai multe ori pe primarul Moscovei, Serghei Sobianin.
În ultima vreme, Ceban a devenit foarte vocal la adresa guvernării proeuropene și s-a autovictimizat că ar fi filat de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS). El a mai precizat că se pregătește arestarea sa în mai multe dosare ”fabricate politic de actuala guvernare.
Ceban a fost și purtătorul de cuvânt al fostului președinte Igor Dodon, pentru o scurtă perioadă între 2017-2018, pentru ca în iunie 2018 să candideze și să câștige Primăria Chișinău. În iulie 2021, Ceban a zis că nu-și va crea un partid nou și că nu se va implica în politică” – stiripesurse.ro. (între timp și-a făcut partid nou!).

De fapt, o simplă căutare pe google, îi poate lămuri pe cititori despre valorile rusofile în care crede primarul din Chișinău (noul partener al lui Arsene) și despre cum respectivul încearcă să-și îndulcească imaginea cu jocuri ipocrite de propagandă.

Foarte interesant este că și în mesajul său (vezi mai jos), Arsene zice că „Oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului le curge același sânge prin vene” dar nu vorbește nici de aspirația Unirii, nici măcar de ideea re-unirii în cadrul UE ci se limitează strict la a vorbi despre „proiecte comune”. Exact ca atunci când, de exemplu, a vizitat Egiptul.

Din delegația lui Arsene în vizita de la Chișinău mai fac parte angajați din CJ, cum ar fi Mona Țigănuș (nelipsită, în ultimul timp, de la astfel de acțiuni „pișcotare”), Florentina Moise dar și consilieri județeni (Radu Miron, Adrian Bourceanu, Neculai Pușcașu, Ion Asaftei…).

D.V.

2 thoughts on “Arsene, în vizită la primarul socialist, rusofil, dodonist, antiunionist de la Chișinău

 1. Asa sunt sifonatii banii publici la CJ.Cu vizite turistice in Chisinau si la Piramide in Egipt si aiurea.

  Toti acesti bani ”cheltuiti”de la buget/PNDL sunt imprumutati si se regasesc in datoria externa a Romaniei care a ajuns la 140 miliarde euro.

  Nimic din acesti bani cheltuiti iresponsabil prin PNDL nu vor produce alti bani,nu vor aduce investitii,nu vor dezvolta Judetul, nu ne vor ajuta in nici un fel sa platim/rambursa la un moment dat sa platim datoria externa a tarii.

  Vor aduce doar FALIMENTUL acestei tari.

  Sa ne spuna Arsene/CJ care sunt rezultatele economice ale PNDL si ale acestor vizite,cate investitii/investitori a adus in judetul Neamt?

  ZERO BARAT

 2. Iar ne miram de prostiile lui Arsene? O zi in care asta nu face o nefacuta e o zi ce trebuie marcata cu rosu in calendar. Omul e o scarba prin definitie.

Comments are closed.