Arsene, în Hora Unirii, lângă Milcov: „Va veni şi ziua când România se va reîntregi!”

La doar câţiva de Râul Milcov (cel care a fost timp de secole graniţă între Moldova şi Ţara Românească dar este pomenit şi în celebra Horă a Unirii scrisă de Vasile Alecsandri) gândul zilei de 24 ianuarie a lui Ionel Arsene a fost că are încredere că va veni şi momentul reîntregirii Ţării, cu aluzie evidentă spre dorita unire a României cu Republica Moldova.

<<Nu mă feresc de cuvinte: va veni și ziua împlinirii idealului național, iar România se va întregi!>>, a spus Arsene, de la Focşani, unde a participat şi la manifestarea dedicată Unirii Principatelor Române dar şi la o întrunire a UNCJR.

Ionel Arsene (președinte CJ Neamţ) a transmis respectivul mesaj (îndrăzneţ în esenţă) la scurt timp după ce părăsea piaţa publică din centrul oraşului aflat la jumătatea distanţei din Bucureşti şi Iaşi, cele două capitale în care, în urmă cu 160 de ani, membrii celor două divanuri ad-hoc au pus interesul Națiunii mai presus de propriile interese.

<<Sărbătoarea Unirii Moldovei cu Țara Românească m-a găsit la Focșani, acolo unde era granița dintre cele două principate. Aici a avut loc ședința solemnă a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova. A fost o întâlnire a președinților de Consilii Județene din toată țara și am discutat despre obiectivele noastre și despre soluții în favoarea tuturor românilor, indiferent de județul în care locuiesc.
Ziua a fost plină de evenimente: Muzeul Unirii din Focșani a organizat un simpozion istoric, a fost lansată o marcă poștală dedicată celebrării celor 160 de ani de la Mica Unire, în Piața Unirii au defilat militari ai Armatei României, iar oamenii s-au prins în Hora Unirii. Piața a fost plină, cred că au fost peste 10.000 de români.
Prezența fraților de peste Prut alături de noi în această zi de aur a istoriei noastre a dat evenimentului o puternică încărcătură simbolică și emoțională. Nu mă feresc de cuvinte: va veni și ziua împlinirii idealului național, iar România se va întregi!>>
, punctează Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ face şi un apel la unitate pe care îl adresează românilor de pretutindeni, invitând la luptă pentru idealuri comune nu în favoarea celor care dezbină:<<„Unirea, națiunea a făcut-o!” a spus Mihail Kogălniceanu, comprimând într-o propoziție idealul național, voința românilor și decizia conducătorilor celor două principate. Atunci, la 24 ianuarie 1859, cele două principate românești au alcătuit o țară.
Privind în urmă cu mândrie, știm că grija noastră, a liderilor politici, este să lucrăm împreună pentru țară și pentru români. Aici, la noi, și oriunde în lume, să fim uniți în cuget și în simțiri și să trecem peste orice ne desparte. Să nu ne irosim în conflicte. Să dăm „mână cu mână” pentru binele tuturor românilor. Așa cum au făcut înaintașii noștri. Doamne-ajută!>>

Arsene şi-a completat mesajul cu câteva fotografii de la activităţile la care a participat la Focşani:

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Arsene, în Hora Unirii, lângă Milcov: „Va veni şi ziua când România se va reîntregi!”

  1. Arsene,sa-ti descriu tabloul a ce se va intimpla in urmatorii 100 de ani din cauza hotilor analfabeti care conduc aceasta tara:

    1.Cind ziua aceea va veni populatia R.Moldova o sa fie mai mare decit a Romaniei din cauza exodului populatiei autohtone care a fugit unde a vazut cu ochii pentru a scapa de aceasta tara fara viitor,inapoiata si mizerabila distrusa de hotiile clasei politice din care faci parte.

    2.Transilvania va fi o provincie independenta,demult separata de guvernare corupta de la Bucuresti pentru a-si asigura un viitor,a se dezvolta si a asigura cetatenilor sai un viitor si o viata de calitate.

    Deci Arsene,intr-o suta de ani din cauza celor ca tine harta Romaniei va arata ce cea din 1800.

    Ve-ti ramine in istorie ca fiind generatia care a dezmembrat aceasta tara fara nici un dictat din exterior.

Lasă un răspuns