Arsene în clip tip Bollywood! Cu costum de ginerică și pantofi de eveniment, pe vârful Ceahlăului!

Ionel Arsene (președintele PSD Neamț) cere oamenilor votul pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Neamț într-un videoclip care ca scenariu, regie, concept amintește de celebrele producții de la Bollywood: candidatul la patru ace, în costum de ginerică, cu pantofi de eveniment, fără șosete (după cum i se vede gleznuța goală într-o secvență scurtă) este filmat pe Vârful Toaca din Muntele Ceahlău.

Dacă tehnic vorbind (imagine și montaj) se vede strădanie, pe partea de scenariu și regie, videoclipul arată o nepricepere totală care îl pune pe candidat într-o lumină total nefavorabilă, creionând portretul unui personaj arogant, cu atitudine marțială de pretins Sfinx.

Arsene urcă scările de la Toaca, fără sacou, în pantaloni la dungă și cămașă, imaginile din față sugerând comparația (blasfemie) cu celebra scenă a Golgotei. Cele câteva secunde cu personajul filmat din spate pun în prim-plan posteriorul acestuia dar arată și gleznuța fără șosetă.

Pe ecran se derulează cifre legate de CJ și instituțiile subordonate dar și unele fără nicio legătură cu atribuțiile unui președinte de CJ (creștere PIB, angajări etc).

Urmează momentul „the best”: Arsene în vârful… Vârfului Toaca. În costum complet. Îi lipsește papionul și floarea de mire. Atitudinea e una voit statică și impunătoare. Un adevărat Sfinx. Nu, nu un Sfinx printre oameni pentru că în clipul de 2 minute și 18 secunde nu e nicio secvență (NICIUNA!) cu oameni. Nu, niciun alt om, ci doar EL. Nici case, nici ulițe sau străzi. Doar EL, munți și păduri. Multe păduri, mulți copaci, de zici că e clipul unui candidat pentru vreo funcție la Romsilva, la Sindicatul Drujbiștilor sau la Fabrica de Împachetat Nori.

Arsene cere în clip votul oamenilor dar nu este filmat lângă niciun om. E fix tipul acela de reclamă mediocră la restaurante și pensiuni în care nu apar oameni ci doar imagini cu camere goale, mese goale, terase și restaurante goale. Care spun clienților să  vină să-și cheltuiască acolo banii dar arată că niciun client nu le calcă pragul.

Kitsch-ul video cu Arsene în prim-plan amintește de unul similar, de prin 2008, când un candidat tot pentru funcția de președinte CJ intra într-un lan, urca pe o combină, tot în costum de naș mare și cu pantofi lăcuiți. Adică dovezi clare cum pe lângă candidați muncesc/câștigă, ca pretinși strategi sau pseudo-specialiști în imagine tot soiul de neaveniți care își ascund neștiința și nepriceperea după vorbe goale gen „șeful, noi facem altfel”. Adevărul e că îți trebuie și multă carte să lași în videoclip imagini de 10 (zece!) secunde cu fundul șefului în mișcare pe scări, cu muchia de la chiloți (scuzați) evidențiată și cu gleznuța goală…

Mai jos, clipul de poveste (horror) al lui Arsene…

Prin comparație, clipurile făcute de candidați pentru dregătorii mai mici (Primării din Neamț) sunt mult mai ok din punct de vedere al mesajului. Chiar dacă nu au imaginile wow (din punct de vedere tehnic) ale lui Arsene, clipurile pe care vi le prezentăm mai jos (Răzvan Cuc – PSD, Ciprian Enache – ALDE, Andrei Carabelea – PNL) au un concept clar mai rațional, conțin imagini cu oameni, așezări urbane și nici nu așează personajul în poziția arogantă de Zeus peste muritori.
Aaa, și cei trei menționați și vorbesc mai mult și mai direct cu oamenii, clipurile lor nu sunt umplute cu cifre și statistici plictisitoare scrise pe ecran…

 

 

 

 

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Arsene în clip tip Bollywood! Cu costum de ginerică și pantofi de eveniment, pe vârful Ceahlăului!

  1. Bă, e gata drumul? Hai, repede, cum o fi, sa vadă xxxxmea că l-am făcut. De aici se vede mișto.
    Dar axialul cum sta? Lasă bă, ca e de ajuns 10 centimetri de asfalt. La primăvară aduc băieții si-l asfaltez încă o dată.

Lasă un răspuns