Arsene îi răspunde Ministrului liberal care critica investiția de pe „Drumul dâmburilor de la Hangu”: „GUVERNUL ORBAN VREA IZOLAREA MOLDOVEI!”

Ionel Arsene (președintele PSD Neamț și al CJ Neamț) i-a răspuns aseară Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, care crititicase alocarea de fonduri și decontările la drumurile naționale reabilitate sau modernizate în Neamț, inclusiv pentru tronsonul Bicaz-Poiana Largului (numit de Vestea, anterior, „Drumul dâmburilor”, din cauza zecilor de puncte în care artera rutieră era afectată de alunecările de teren).

<<Fostul șef al PDL Sălaj, (…) acum (…) ministru liberal al transporturilor, (…) mușcă din drumul de la Bicaz! Frustrat de dimensiunea investițiilor guvernului PSD în infrastructura județului Neamț, portocaliul Bode face ce a învățat de la primul său stăpân, Băsescu: mușcă și distruge! De la înălțimea funcției sale, (…) Bode s-a aruncat asupra drumurilor din Neamț. Într-un comunicat al ministerului (care îi preia și declarațiile), se arată că auditurile începute de minister au descoperit nereguli la „contractul de achiziție publică de proiectare, asistență tehnică și execuție de lucrări pentru punerea în siguranță a obiectivelor de pe DN 15 km 242+200 – km 286+250 (zona Bicaz)”>>, spune Arsene.

<<De la București, (N.R. – ministrul) a descoperit un drum în neregulă! Din toată țara …tocmai la Neamț! Oare știe acest individ cât de important este acest drum pentru turismul și economia din Neamț? Știe dumnealui care a fost impactul real al reconstrucției? Bănuiesc că a văzut niște foi de hârtie, că pe-aici n-a trecut! Era un drum distrus, aproape impracticabil, pe care riscai să îți pierzi viața sub bolovanii căzuți de pe munte. 

Oameni buni, dacă era ceva în neregulă, liberalii asmuțeau în Neamț instituții ale legii (…)! Dar scopul acestor băieți instalați la Palatul Victoria este perfid. Șeful lor cerea arestarea a cinci judecători de la CCR pentru o decizie luată cu majoritate! Așa vor ei să conducă țara, cu dosare penale și cătușe! Ei nu sunt oameni de stat, sunt niște amatori care, după ce au umflat raportul leu-euro, după ce anunță că închid programul Prima casă și că nu știu cum vor fi aplicate legile salarizării și pensiilor (legi date de PSD pentru a crește veniturile românilor), vor izolarea regiunilor României. Iar Moldova, aceasta sfântă bucată de țara, vitregită ani la rând din cauza politicii PNL-PDL, pare cea mai la îndemână. În accepțiunea PNL, o Românie cu statut de colonie nu are nevoie de drumuri! 

Îi somez public pe acești derbedei ai politicii să nu fure banii Neamțului! Îi anunț că indiferent de piedicile pe care le vor inventa, oricâte dosare penale vor dori să îmi deschidă, eu mă voi bate pentru nemțenii mei, pentru a dezvolta Neamțul și Moldova!>>, subliniază Arsene.

Mesajul Ministrului Transporturilor la care face referire Arsene este un comunicat de presă postat ieri pe siteul Ministerului care a fost preluat de majoritatea presei naționale: „Risipa fondurilor publice pentru infrastructura României nu va mai continua”.

Mai jos, câteva imagini de la o inspecție făcută în teren, în iulie, pe lucrarea „Bicaz-Poiana Largului”, de fostul Ministru Răzvan Cuc și de Ionel Arsene.

Alte imagini cu statiul lucrărilor din septembrie:

Detalii tehnice ale lucrării:
-au fost identificate 74 de puncte de calamitate la care, prin proiect, se intervine cu sute și sute de coloane de stabilizare a versanților;
-14 foreze au turnat coloane de susținere, simultan
-pe numai 480 de metri, de exemplu, au fost fixate 600 de coloane cu diametrul de 1.080 cm
-coloanele sunt „plantate” la o adâncime medie de 23 de metri.
-pentru eficientizarea lucrărilor, constructorul a ridicat o hală de câteva mii de metri chiar în zona respectivă, unde au fost realizate „scheletele” coloanelor.

 

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Arsene îi răspunde Ministrului liberal care critica investiția de pe „Drumul dâmburilor de la Hangu”: „GUVERNUL ORBAN VREA IZOLAREA MOLDOVEI!”

 1. Infrastructura din Neamt era praf si pulbere asa cum este infrastructura orasului Piatra Neamt condus de PDL/PNL de 20 de ani.

  Erau drumuri nationale ne-reabilitate de pe vremea comunismului adica de 30 de ani.

  De ce nu le-a reparat PDL-ul?Sau PNL-ul?

  I-a oprit cineva sa o faca ”profesionist” asa cum RECLAMA acest specimen de la transporturi?

  Cit trebuia sa astepte cetateanul din Neamt pantru ca ele sa fie reparate/reabilitate?40-50 de ani?

  Pai vedeti mizeriilor de la PNL?Asa cum am preconizat nu sunteti buni de nimic ,judetul Neamt sub guvernarea PDL/PNL a fost lasat in pragul paraginei totale,acum ca am avut ”norocul” si Arsene cu influenta pe care o are in PSD a adus bani in acest judet pentru a-i reabilita infrastructura praf si pulbere nu-i bine,nu?A-ti fi dorit sa ramana ca orasul Piatra Neamt condus de penalul INCOMPETENT de Chitic care nici bancile si pavelele din fata Primariei nu-i in stare sa le repare.

  PNL/PDL in Neamt este imaginea hotiei,saraciei si a incompetentei.

Lasă un răspuns