Arsene i-a zis lui Dăncilă de „drumul calamitat Bicaz-Poiana Largului”. Ministrul Transporturilor a zis că este finanțare dar nu a anunțat niciun termen…

Premierul Viorica Dăncilă a fost informată despre „drumul calamitat” dintre Bicaz și Poiana Teiului, de către președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, în urmă cu o oră, în cadrul vizitei pe care șeful Guvernului o face în Neamț, pe două investiții ale Apelor Române. Interpelarea lui Arsene a fost făcută la Borca, Dăncilă i-a pasat misiunea de a răspunde Ministrului Transporturilor care a spus că reabilitarea acestui DN ar fi deja bugetată dar nu a dat niciun termen nici pentru începerea lucrării nici pentru finalizare.

„Cea mai mare problemă a acestor oameni de pe Valea Bistriței este Drumul Național care leagă Bicaz de Poiana Teiului, un drum extrem de important pentru economia județului, un drum în care nu s-a investit de peste 30 de ani. Un drum calamitat pe care sper, cu ajutorul Guvernului României, cu ajutorul domnului Ministru al Transporturilor să reușim să-l reabilităm după 30 și ceva de ani” a spus Arsene.

Ministrul Transporturilor a fost „împins” de Dăncilă să răspundă și a glăsuit cam așa: „Sigur că acest drum a fost prins, s-au făcut demersurile pentru a fi prins la bugetare pe calamități. Consiliul Județean împreună cu instituțiile implicate au îndeplinit formalitățile corespunzătoare. Urmează ca de acum, la București, să se facă proiectarea și, în condițiile în care vom primi și banii de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene… Chiar înainte de asta, acest drum va începe pe bugetul de stat, nu mai poate fi întors înapoi”.

Arsene a mulțumit pentru răspunsul dat de Ministru deși nu a fost anunțat niciun termen concret pentru începerea lucrării, cu atât mai puțin pentru finalizarea.

Declarația Ministrului are însă un detaliu interesant (proiectarea care urmează a fi făcută la București) care intră în contradicție cu afirmația directorului DRDP Iași care, într-un comunicat recent spunea că lucrarea este pregătită pentru licitație, deci ar avea și proiectul realizat.

Vezi mai jos, de la min. 5.15.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns