Arsene: „Fac apel la toți primarii din Neamț să ceară finanțări pentru rețele de energie și gaze!”

Ionel Arsene (președinte PSD Neamț, președinte CJ Neamț) îi anunță pe primarii comunelor și orașelor din județ că tocmai a intrat în vigoare legea pe baza căreia pot realiza rețele de distribuție a energiei electrice sau a gazelor naturale cu fonduri nerambursabile de la Guvernului României.

<<Primarii au din nou sprijin de la Guvern pentru a construi, moderniza, reabilita sau extinde rețelele de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale. 
Cadrul legal a apărut în Monitorul Oficial, Legea 98/2019, care completează OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală.
Aceeași lege, intrată în vigoare pe data de 13 mai 2019, mai prevede că ocuparea pe o perioadă limitată a suprafețelor din fondul forestier proprietate publică a statului și a primăriilor pentru realizarea lucrărilor de interes național sau județean din domeniul gazelor naturale și energiei electrice se face cu titlu gratuit pe toată durata de existență a acestora>>, anunță Ionel Arsene.

Liderul PSD Neamț punctează faptul că noile prevederi legislative sunt cu atât mai folositoare în cazul cătunelor mai izolate și subliniază că la aceste fonduri au acces toate UAT-urile, indiferent de culoarea politică a primarilor: „Asigurarea utilităților – gaz metan și curent electric – în toate satele și cătunele izolate era o problemă pentru aleșii locali. Nu aveau la dispoziție fondurile necesare pentru aceste extinderi. Acum, Guvernul României a rezolvat această problemă.
Fac apel la toți primarii din județul Neamț să pregătească și să depună solicitările de finanțare! Nu mai există scuze! Numai cine nu vrea, nu face! Fondurile nu țin cont de culoarea politică, iar obiectivul Guvernului rămâne același: să le facă românilor viața mai bună!”.

Ad.V.
(Comandat de Partidul Social Democrat PSD CIF 41190008)

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns