Arsene, din culisele organizării Târgului de Crăciun: „Primarul Chitic a spus că Primăria nu face eveniment pentru că nu are bani!”

arseneDacă nu s-ar fi implicat Consiliul Judeţean în organizarea Târgului de crăciun ar fi fost primul an în care, la Piatra Neamţ, în afară de iluminatul ornamental nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit de sărbătorile de iarnă – asta rezultă din detaliile din culisele evenimentului prezentate mai devreme, într-o conferinţă de presă, de Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

Drept e că pe bursa zvonurilor circula de ceva vreme ipoteza cum că Dragoş Chitic l-ar fi rugat pe Arsene ca instituţia judeţeană să preia iniţiativa – este pentru prima dată în istoria postdecembristă a muncipiului reşedinţă de judeţ când nu Primăria este vioara întâi – organizării din cauza faptului că Primăria nu are o situaţie financiară deloc roză.

„Nu, nu m-a rugat Dragoş Chitic şi aşa este corect să spun adevărul. Am avut noi iniţiativa organizării manifestării, cei de la Consiliul Judeţean şi eu l-a întrebat pe Dragoş Chitic ce face Primăria anul acesta de sărbători. Iar primarul Chitic mi-a spus că Primăria nu va face nimic, niciun eveniment, pentru că nu sunt bani, ştie toată lumea care e situaţia la Primărie”, a spus Arsene.

Preşedintele CJ a punctat încă o dată că târgul este dedicat tuturor nemţenilor dar şi turiştilor. „Până acum vorbeam, la nivel de ţară, de Târgul de la Sibiu, de la Braşov sau, din afară, de cel din Viena. De acum o să se vorbească şi de cel de la Piatra Neamţ. Să nu mai meargă nemţenii la Sibiu ci să vină cei de la Sibiu şi din toată ţara la Neamţ”.

Arsene e convins că şi contestaţia depusă de o profesoară pensionară din Roman la adresa evenimentului nu va avea sorţi de izbândă. Contestara acuză oportunitatea respectivei investiţii şi, din punct de vedere juridic, punctează faptul că această asociere (unde CJ îi are parteneri pe cei de la Primăria Piatra Neamţ, Direcţia Silvică, Centrul de Cultură şi Arte etc) nu ar fi de interes larg judeţean.

Justiţia nu se pronunţă pe ceea ce înseamnă oportunitatea alocărilor bugetare (doar pe legalitate) iar asocierile CJ Neamţ (realizate, de-a lungul timpului cu diverse UAT-uri sau alte entităţi juridice) nu au fost niciodată de un interes judeţean TOTAL. Nici nu ar avea cum să fie. Investiţia într-un drum judeţean îi are ca principali beneficiari pe cei din proximitatea drumului sau pe şoferii care trec, fie şi mai rar, pe acea arteră rutieră. Dar sunt şi nemţeni care nu vor călca niciodată pe acel drum modernizat de CJ. Cum, la fel, o investiţie realizată la Roman cu bani de la CJ – de exemplu Muzeul din Parcul Municipal – nu este în folosul tuturor nemţenilor. Dar a fost realizată şi cei din Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roynov sau Bicaz nu au contestat alocarea acelor bani din bugetul judeţului…

Pe acelaşi subiect al organizării Târgului de Crăciun, Ionel Arsene a mai mulţumit încă o dată – şi în conferinţa de presă de azi de la PSD – consilierilor judeţeni PNL care au votat şi ei proiectele de hotărâri referitoare la detaliile evenimentului.

D.VINCA / ADV

cop-arsene-chitic

One thought on “Arsene, din culisele organizării Târgului de Crăciun: „Primarul Chitic a spus că Primăria nu face eveniment pentru că nu are bani!”

Lasă un răspuns