Arsene, despre Spitalul Regional Iași: „Domnilor PNL-iști, puteți spune Mulțumesc!“

Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, îi acuză de ipocrizie pe liberalii care se laudă cu semnarea contractului de finanțare a Spitalului Regional din Iași, proiect demarat din vremea guvernării PSD.

<<Domnilor PNL-iști, puteți spune „Mulțumesc!“
PNL anunță, cu surle și trâmbițe, că a semnat primul contract de finanțare pentru realizarea Spitalului Regional Iași! Minunat! Doar că ei “trec cu vederea“ faptul că acest proiect este realizat de PSD! Tot greul, până la a se ajunge la etapa semnării contractului de finanțare, a fost dus de fosta guvernare social-democrată! Ei doar culeg roadele muncii altora!
Așadar, dragi moldoveni, datorită partidului din care fac parte, la Iași se va realiza cel mai mare proiect cu bani europeni – un spital care va deservi pacienții din toată Moldova – investiție mixtă de circa 530 milioane de euro. Cu acești bani se vor asigura costurile pentru proiectarea, construirea, dotarea și operaționalizarea unității spitalicești. UE va asigura o finanțare de 85%, diferența fiind suportată de la bugetul național>>, spune Ionel Arsene.

Liderul PSD Neamț dă și detalii tehnice din respectivul proiect: <<În viitorul spital vor lucra în jur de 3.000 de angajați. Clădirea, de tip modulară, va avea șase niveluri supraterane și două în subteran, iar amprenta la sol va fi de 36.500 mp, potrivit studiului de fezabilitate. Spitalul va avea 850 de paturi și alte câteva zeci pentru spitalizarea de zi.

Atât deocamdată despre acest proiect imens! Un proiect al PSD, pe care PNL putea să aibă decența să nu și-l asume, ci să recunoască munca fiecăruia pentru a avea în Moldova un spital regional de nivel european! 

Atașez și un link de unde se poate vedea cu ușurință că semnarea contractului în decembrie fusese anunțată de Roxana Mînzatu, fost ministru al Guvernului Dăncilă, în cadrul unei conferințe de presă din luna octombrie. 

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/contractul-de-finantare-pentru-spitalul-regional-de-urgenta-iasi-semnat-anul-acesta–232947.html>>

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns