Arsene despre sentința prin care Cheile Bicazului sunt luate de la județul Neamț: „Facem recurs!”

Recurs! – asta spune Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț că urmează în cazul sentinței prin care Cheile Bicazului sunt mutate din Neamț în Harghita.

„Am luat act de hotărârea PROVIZORIE a Instanței din dosarul nr.1417/105/2011, ce privește stabilirea limitelor de hotar dintre teritoriul administrativ al orașului Gheorgheni și teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei.
Vom aștepta motivarea acestei hotărâri care nu este definitivă, pentru a cunoaște considerentele care au stat la baza soluției Tribunalului Prahova și în termenul legal de 15 zile de la comunicare vom promova recurs împotriva ei”, spune Arsene.

Și președintele CJ Neamț a remarcat în minuta instanței referiri la un act normativ referitor la raza de acțiune a Regionalelor de Drumuri Naționale deși, pe fond, este vorba de un litigiu care ține exclusiv de împărțirea administrativă, stabilită printr-o altă lege: „La prima vedere, pare o neconcordanță în felul cum s-au apreciat limitele județelor, instanța apreciind ca fiind limita de județ drumul național DN12 Gheorgheni – Lacul Roșu, ținând cont de HG 540/2000, care reglementează categoriile funcționale ale drumurilor publice, și nu de Legea nr. 2 din 1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României.
Şi înainte de legea din 1968, dar şi după, hotarul este pe pârâul Cupaş, deasupra Cheilor Bicazului. Cheile sunt în totalitate ale județului Neamţ. Așa au fost și așa trebuie să rămână!”

D.V.

2 thoughts on “Arsene despre sentința prin care Cheile Bicazului sunt luate de la județul Neamț: „Facem recurs!”

  1. Acest dosar a fost plimbat de la Harghita la Neamt ,iar la Harghita…apoi la Ploiesti.
    Nimeni nu a vrut sa-si asume…iar instanta Neamt care a trebuit sa judece…s-a scuturat de acest dosar!Asta s-a vrut!

  2. Daca nu am fost noi in stare sa le administram si sa le promovam turistic, vor fi capabili cei din HR, BRAVO LOR!!!

Lasă un răspuns