Arsene despre „romelismele” şi „chiticismele” cu pseudo-Kaufland-ul: „Stop jafului!”

Preşedintele CJ Neamţ ia poziţie faţă de manipularea „PUZ KAUFLAND” care, în opinia acestuia „risca să fie una dintre cele mai mari țepe ale municipiului Piatra Neamț”. Într-un comunicat pe o problemă reală şi într-un limbaj cât de cât decent (deci „comunicat normal la cap”), Arsene are o poziţie fermă împotriva celor care, de luni de zile, mint opinia publică invocând „locurile de muncă ce ar urma să fie create de Kaufland”. Reamintim că cei mai vocali vectori ai aşa-zisei investiţii Kaufland şi ai proiectului de hotărâre cu titlul „PUZ Kaufland” (în condiţiile în care la Primăria Piatra Neamţ nu se află niciun document valabil, la zi, cu ştampila respectivei firme) au fost primarul Dragoş Chitic şi consilierul local Romel Bîrjoveanu.
Mai jos, integral, comunicatul lui Arsene:

……………………………………………………………

Președinte PSD Neamț, Ionel Arsene: PSD luptă pentru stoparea jafului în Piatra Neamț (comunicat de presă)

PSD dovedește ca este un partid care lucrează în interesul nemțenilor. Astăzi am reușit să oprim obținerea de avize pentru o afacere ilegală încurajată de PNL. De asemenea, dezavuez felul în care s-a desfășurat ședința de astăzi și faptul că a fost permis un asemenea comportament agresiv din partea reprezentanților unei firme private la adresa consilierilor locali PSD și ai celorlalți consilieri care s-au împotrivit unui proiect de investiții ilegal.

Se pare că pentru PNL contează mai mult numele unei companii decât ce scrie în proiectul pe care îl au pe masă. Așa s-a întâmplat și în cazul aprobării Planului Urbanistic Local (PUZ) și Planului Urbanistic Detaliat (PUD) pentru așa-zisul supermarket Kaufland care ar fi trebuit să fie construit în Piatra Neamț. Aprobările pentru cele două planuri au fost solicitate de o firmă de construcții ai cărei reprezentanți refuză să înțeleagă că trebuie să respecte legea. Trecând peste faptul că pentru terenul respectiv sunt litigii existente, iar statutul juridic al perimetrului este incert, mai sunt și probleme ce țin de dosarul depus. Astfel, proiectul nu cuprindea o documentație aprofundată, iar detaliile tehnice oferite pentru avizare erau insuficiente. Însă, cel mai grav aspect este acela că pe niciun document din fundamentarea proiectului nu apare ștampila societății Kaufland. De ce? Pentru că firma care s-a ocupat de reprezentarea Kaufland în vederea obținerii autorizației, au cerut PUZ și PUD, deși din mai Kaufland nu mai era interesată de proiect. Pe scurt, firma care a făcut presiuni agresive asupra consilierilor care au votat împotriva proiectului, s-a folosit ilegal de numele acestei societăți.

Consilierii PSD au votat împotriva acestui proiect care ridica mari suspiciuni și care nu ar fi făcut decât să blocheze perimetrul respectiv. În schimb, PNL a votat cu ambele mâini proiectul, care risca să fie una dintre cele mai mari țepe ale municipiului Piatra Neamț. Le recomand colegilor din PNL sa citească proiectele și să se documenteze înainte de a vota cu atâta nonșalanță. De asemenea, le solicit celor din PNL să respecte legea și interesul nemțenilor.

PSD, alături de partenerii de alianță, nu va permite ca în cadrul Primăriei Piatra Neamț să se încurajeze furtul de terenuri și nerespectarea dreptului la proprietate, tocmai de aceea vom lupta pentru stoparea jafului în municipiul reședință de județ.

Ionel Arsene,
Presedinte PSD Neamț

Comentarii Facebook

One thought on “Arsene despre „romelismele” şi „chiticismele” cu pseudo-Kaufland-ul: „Stop jafului!”

Lasă un răspuns