Arsene despre Podul de la Preluca: „Am reuşit să-mi îndeplinesc şi această promisiune!”

Nu știm pe ce anume se bazează cei care spun că politicienii dau senzația că trăiesc în dimensiuni paralele însă drept e că unele mesaje venite dinspre lumea politico-administrativă par să facă slalom între SF și desene animate.

În timp ce mii și mii de nemțeni sau de turiști aflați în trafic crapă de nervi din cauza blocajului rutier de la podul aflat în reparații, președintele PSD Neamț transmitea de acum mai bine de o lună că reabilitarea respectivului obiectiv este o „promisiune îndeplinită”.

De fapt, formularea originală era un pic mai lungă și folosea un timp trecut al verbului: „am reușit sa-mi îndeplinesc și această promisiune făcută nemțenilor”. Mai exact, de;i era vorba de o lucrare a Companiei de Drumuri Naționale care nu avea legătură cu jobul oficial al lui Arsene, acesta s-a cățărat, și la propriu și la figurat, pe pod, și-a tras un adevărat album foto dând interviuri jurnaliștilor de casă și apoi, pe facebook, odată cu imaginile de la ședința foto spunea mot-a-mot: „Mulțumesc încă o dată Guvernului României, cu sprijinul căruia am reușit să-mi îndeplinesc și această promisiune făcută nemțenilor”.

În scurta poveste, Arsene făcea trimitere la o vizită în Neamț făcută de un fost Ministru al Transportuirlor și, înainte de a se bate cu „podul în piept”, liderul PSD Neamț spunea, fără nicio precauție, „Rând pe rând, toate promisiunile de rezolvare a problemelor de infrastructură rutieră făcute nemțenilor, după vizita de anul trecut a ministrului transporturilor de la acel moment, Razvan Cuc, sunt îndeplinite”.
C\teva propoziţii mai la vale, Arsene spunea totuşi că promisiunea nu e finalizarea lucrării ci începerea ei dar, invocând o declaraţie a constructorului, transmitea mesajul de toată frumuseţea festivistă: luna septembrie va găsi lucrarea finalizată”.

Acest articol apare pe data de 30 august. Mâine e 31 august şi luna septembrie (aia careva găsi lucrarea finalizată”) începe poimâine. Greu de crezut că în 2 zile, armatele alea de muncitori şi utilaje de la pod (pe care nu le vede nimeni) vor termina lucrarea şi că Arsene va putea tăia vreo panglică. Sau când a zis că „luna septembrie va găsi lucrarea finalizată” se gândea nu la începutul lunii respective ci la sfârşitul ei?

Tot ce se poate, că doar e vorba de şeful politic al celebrului Dan Andruşcă pe care chiar Arsene l-a propus să reprezinte cu atâta cinste judeţul Neamţ în Guvernul României…

Mai jos, integral, mesajul lui Arsene din data de 20 iulie 2018 şi câteva din pozele făcute alături de trompetele lui de imagine. Trompete în sensul de instrumente, evident…

<<Rând pe rând, toate promisiunile de rezolvare a problemelor de infrastructură rutieră făcute nemțenilor, după vizita de anul trecut a ministrului transporturilor de la acel moment, Razvan Cuc, sunt îndeplinite.

Am insistat atunci pe necesitatea consolidării podului de la Preluca, unul dintre punctele vulnerabile ale rețelei de drumuri din Neamț și care provoacă probleme mai ales agenților economici de pe Valea Muntelui din cauza restricțiilor de greutate impuse de starea de degradare a acestuia. Iată că, lucrarea a demarat iar constructorul mi-a dat asigurări la vizita de astăzi din teren că luna septembrie va găsi lucrarea finalizată.

Doresc pe această cale să fac apel la înțelegerea conducătorilor auto care tranzitează zona să respecte culoarea semaforului și restricțiile impuse pentru a nu îngreuna munca celor care lucrează la pod.

Mulțumesc încă o dată Guvernului României, cu sprijinul căruia am reușit sa-mi îndeplinesc și această promisiune făcută nemțenilor>> (Ionel Arsene, 20 iulie 2018)

Poftiţi şi fotografii (câteva din cele 13 postate) din ziua în care, referindu-se la Podul de la Preluca, Arsene vorbea despre îndeplinirea promisiunii:

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Arsene despre Podul de la Preluca: „Am reuşit să-mi îndeplinesc şi această promisiune!”

 1. Intradevar,omu s-a tinut de cuvint.

  In sfirsit avem cel mai scurt podet care traverseaza un piriu din Romania reparat in 3 ani atit cit le-a trebuit celor de la Giurgiu sa faca podul peste Dunare.

  Asta e nivelul administratiei Nemtene.

  Faptul ca am ajuns la un asemenea nivel”de realizari”se datoreaza prostilor patologici tiganizati de bipede din acest judet care voteaza numai hoti si incompetenti la conducerea acestui judet.

  Asta votati asa ”realizari”aveti prostilor.

  Mars si asteptati la semaforu de la Preluca.La intoarcere sa va opriti la minastire sa va rugati pentru Arsene ca din banii vostri a reparat podetul in 3 ani ca putea fi in 10.

 2. Mai oameni buni, am spus si nu odata ca acest individ este nociv din toate punctele de vedere si fara functiile pe care s-a catarat , este o nulitate dar daca-i merge , aveti ce meritati…..

 3. Vineri ,07 sept. ,am trecut spre Bicaz. NICI URMA DE MUNCITORI !!! Lucrarea treneaza de luni de zile in acelasi stadiu.Duminica,9sept.2018,am trecut iar pe acolo,spre P.Neamt ! Cozi infernale la acest …PODET, ,,, Aproape un ceas a durat sa trecem pe acolo ! O bataie de joc ! De asemenea, de mai bine de zece ani trecem prin infern la bariera de pe E85 la iesire din Roman spre Suceava/Iasi….O alta bataie de joc …Luna august a fost cumplita pentru toti soferii care au tranzitat pe aici judetul ! Nici azi nu e mai bine, traficul zilnic fiind foarte intens pe aici ! Eu nu stiu cat mai putem suporta batjocura asta ….

Lasă un răspuns