Arsene, despre Marcoci pe care l-a pus director la Apele Române: „Cred că a fumat! Ticălos cu caracter infect!”

Cea mai așteptată reacție pentru opinia publică și mai ales pentru PSD-iștii din Neamț (după ce azi Vlad Marcoci a spus că el vrea să fie următorul candidat PSD pentru CJ Neamț) este, cu siguranță, cea a alui Ionel Arsene. Cu atât mai mult cu cât actualul președinte al CJ Neamț este și președintele PSD Neamț, „o echipă unită”, după cum spune el și care ar fi meritat semnul de minim respect de a primi un mesaj public, clar asumat.
Arsene nu a trasmis public niciun mesaj pe acest subiect ci, după cum ați văzut și în Vestea, a reacționat Organizația PSD Piatra Neamț.

Și totuși, vă prezentăm mai jos, ÎN EXCLUSIVITATE, replicile date azi de Ionel Arsene cu privire la subiectul Marcoci, într-un cadru închis, adică într-un grup whatsapp cu acces restrictiv, numit de genul „PSD Neamt” și din care fac parte vreo 30 de membri, adică crema PSD Neamț (parlamentari, membri BPJ…).

Preferați printscreen sau în format text? Haidem să dăm text, ca să punem noi diacriticele:

1.Ionel Arsene – Vlad cred că a fumat😀😀😀
2.Ionel Arsene – E confuz
3.Ionel Arsene – A uitat că a plecat din partid acum mulți ani
4.Ionel Arsene – Cred că ar trebui să-i amintiți!
5.Ionel Arsene – E doar un ticalos cu un caracter infect!


Primele 4 replici sunt mesaje basic postate de Arsene. Ultimul în care îl descrie atât de plastic pe cel numit la propunerea lui șef la Apele Române Bacău și apoi șef la Investiții la Regia Națională Apele Române este un răspuns la niște mesaje precedente postate de alți doi membri ai grupului.

Replica 5 („ticalos cu un caracter infect!) nu mai miră pe nimeni prin agresivitatea atacului la persoană atâta timp cât emitentul, Arsene, este (re)cunoscut pentru limbajul total neacademic și din mesajele publice (apropos de faptul că o trimitea pe deputata Ana Birchall să citească „Suge-o, Ramona!”).

Foarte interesantă e replica 4…


… (oops, am scăpat un printscreen!) care, în esență este un îndemn/sugestie/ordin către eilalți membri ai grupului la in linșaj public care să-l vizeze pe Marcoci. Verbul mai soft „cred” este urmat de imperativul „ar trebui”. Și, probabil, pe principiul „dacă-i ordin, cu plăcere!” în perioada următoare vom vedea și alte mesaje ale unor PSD-iști, aparent spontane și voluntare, care să-l ostracizeze pe Marcoci care a atentat la funcția șefului unei așa echipe unite, nu?

Cât de unită „în cuget și în simțiri” este PSD-ul nemțean în jurul lui Arsene azi se vede și din simplu fapt că aceste mesaje au ajuns la Vestea. ȘI aceste mesaje pentru că orice om dotat măcar cu un neuron funcțional se poate întreba ce alte discuții interesante au mai avut loc în grupul (secret! hahaha) de conversații al liderilor PSD Neamț.

Deși aparent ar fi vorba de un grup privat de discuții, prezentarea publică a mesajelor de mai sus este un subiect de interes public pentru că așa cum stabilește și Justiția dar și practica judiciară din România și UE, astfel de dicuții purtate între politicieni care arată cum se organizează, care sunt principiile și atitudinele lor reale, cum ăși atacă adversarii sau colegii incomozi sunt de MAXIM INTERES PUBLIC. Pentru că cetățenii trebuie să fie în cunoștință de cauză despre comportamentul real, din spatele cortinei, a politicienilor și partidelor care le cer votul pentru ca apoi să-i reprezinte, să legifereze, să stabilească modul în care sunt cheltuiți banii publici.

În ultimii ani, Vestea a mai publicat astfel de discuții private dar de maxim interes public. În ciuda faptului că uneori unii dintre participanți sau dintre cei vizați le-au negat (RB-NH), alții ne-au și hărțuit cu plângeri în serie, viața și Justiția au arătat că dezvăluirile Vestea au fost adevărate și justificate din punct de vedere legal.

Și, până la urmă, mesajele de mai sus pot avea și valoare de autodenunț. Ionel Arsene recunoaște că din calitatea de lider județean și național PSD a susținut ca pe funcții importante să ajungă „ticăloși cu caractere infecte”. O fi valabilă și reciproca, adică și Arsene o fi fost susținut de astfel de personaje?

Iar pentru cei din PSD, mesajele de mai sus sună a avertisment. Cine nu e de acord cu șeful fie e un drogat („vlad cred că a fumat” fie e „ticălos” și „caracter infect” și trebuie ostracizat, la ordin/sugestie, de către ceilalți, demascat ca un adevărat dușman de clasă din alte timpuri.

În Rusia e mai simplu…

Daniel VINCA

NB – Vestea poate confirma că totuși Arsene are dreptate, Marcoci a fumat, dar la propriu, țigări, nu la figurat (marijuana sau canabis), chiar și în discuția cu reporterul Vestea, când a făcut declarațiile care au stârnit atâta rumoare. A fumat țigări Kent.

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Arsene, despre Marcoci pe care l-a pus director la Apele Române: „Cred că a fumat! Ticălos cu caracter infect!”

  1. O fi fumat Kent dar tot caracter infect are acest Vlad Marcoci traseist politic ce nu a construit la viata lui macar un cotet. Nu o fi limbajul lui Arsene academic dar se potriveste perfect acestui Marcoci securist care probabil incearca marea cu degetul poate poate prinde ceva s-ar putea sa prinda un sut in parte dorsala a organismului numita generic c…Iar despre acest Marcel Ciolacu Pauker al politicii romanesti ce sa spunem stie o lume intreaga ca danseaza dupa muzica lui Klaus mimand opozitia la ghidusiile financiare ale puterii, are sanse mai mari sa zboare de la putere decat Arsene.

  2. Pai cu smecherii astia din PSD……le.o trage PNL.stilor fara sa.si dea seama.

Lasă un răspuns