Arsene dă lovitura! Guvernul a aprobat finanțarea de peste 21 milioane lei pentru proiectarea noului Spital Județean!

 

„GUVERNUL A APROBAT FINANȚAREA DE PESTE 21 DE MILIOANE DE LEI PENTRU PROIECTAREA NOULUI SPITAL JUDEȚEAN NEAMȚ” – acesta este titlul unui mesaj postat pe internet de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Arsene subliniază faptul că prin finanțarea proiectării este deja depășită o primă și importantă etapă de realizarea acestui proiect atât de dorit atât de cetățeni cât și de lumea medicală nemțeană: <<Un prim pas, extrem de important, atât pentru pacienții din județul Neamț, pentru aparținători dar și pentru angajații celei mai mari unități sanitare din județ a fost făcut astăzi prin decizia Guvernului României de a aloca suma de peste 21,5 milioane lei (aproape 5 milioane de euro) pentru finanțarea cheltuielilor de proiectare ale obiectivului de investiții „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț”.
Este o veste bună pentru toți nemțenii pentru că sunt convins că toți ne dorim creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților, un confort rezonabil și pentru familiile acestora atunci când vin în vizită la spital dar și un nivel superior al condițiilor de muncă pentru medicii și asistenții SJU Neamț.
Mulțumesc Guvernului, colegilor mei din PSD care au susținut demersul nostru, al nemțenilor și în mod special doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă care este încă o dată aproape de problemele noastre susținând soluții moderne>>.

Președintele CJ Neamț amintește și de alte finanțări din surse guvernamentale obținute în ultimii ani dar și de discuțiile și comentariile generate inițial de acest proiect care au așezat față în față tabăra optimiștilor cu cea a scepticilor: <<Finanțarea este asigurată din Fondul de rezervă bugetară (din bugetul de stat pentru 2019) și se adaugă finanțărilor importante, de sute de milioane de euro, aprobate de Guvernul PSD-ALDE în ultimii ani, pentru județul Neamț.
Le mulțumesc celor care au crezut în acest proiect atunci când l-am anunțat și le mulțumesc, deopotrivă, și celor care au fost inițial sceptici. Chiar dacă avem păreri diferite, discuțiile contradictorii purtate în limite rezonabile duc, inevitabil, la progres.
Este încă o dovadă că județul Neamț chiar contează pe harta deciziilor guvernamentale și politice, în beneficiul cetățenilor județului.
“Acest nou spital va contribui la o mai bună stare de sănătate pentru întreaga comunitate, iar pacienții și personalul medical se vor bucura de condiții mai bune” am scris în Nota de Fundamentare înaintată în acest an Guvernului. Iar Cabinetul Dăncilă a confirmat azi prin Hotărâre de Guvern că dorința autorităților din Neamț, deci a cetățenilor, contează.
Mulțumesc, încă o dată, tuturor: Guvern, Premier, colegi din PSD și mai ales nemțenilor care sunt parteneri în dorința de a moderniza județul>>.

Noul spital ar urma să aibă cel puțin 11 nivele și ar urma să fie construit pe amplasamentul corpului numit Spitalul Vechi, care a fost ridicat în epoca interbelică.

Asa arată porțiuni consistente din Spitalul vechi

D.V.

3 thoughts on “Arsene dă lovitura! Guvernul a aprobat finanțarea de peste 21 milioane lei pentru proiectarea noului Spital Județean!

  1. Suma este de 21.584 mii lei, deci 21,58 milioane lei, adica peste 4,5 milioane euro!Mi se pare o suma exagerat de mare pentru proiectare, probabil „ciubucul” e de 50%!Pentru cei cu memorie mai buna, asa aminti ca o suma de vreun milion de euro a fost alocata acum mai mult de 10 ani de ministrul Nicolaescu (PNL) tot pentru realizarea unui spital judetean!Rezultatul se vede si astazi- 0%!Daca s-ar dori intr-adevar constructia, s-ar scoate la licitatie proiectarea impreuna cu executia- sigur, cu alocarea de bani corespunzatoare!

  2. Semnatura si ștampila pe acea „Hotărâre, aprobata”, unde este?
    Hârtii din astea, cu hotărâri, fara stampila si semnatura, pot sa fac si eu acasa pe PC si pt o aprobare de € 999 999 999,99…
    Hai sa fim seriosi!!!

  3. Adica desenul ala de mai sus, care infatiseaza viitorul spital costa 21 milioane de lei?

Lasă un răspuns