Arsene cu sfaturi din „Suge-o, Ramona!”, portret de la Prefect: „Un domn care reprezintă trecutul!”

După hei-rup-ul de imagine cu filmări cărând un aparat pe scările Spitalului sau cu declarații date la fundul unei vidanje care „dezinfecta” (vorba vine) drumurile județene cu „apă cu săpunel” și după celebra replică dată deputatei Ana Birchall cu „Suge-o, Ramona!”, Ionel Arsene (președintele PSD Neamț) și-a focalizat ultimele mesaje anti-PNL sau anti-prefectul de Neamț, căruia i-a cerut și demisia.
George Lazăr i-a dat ieri un răspuns lui Arsene, în conferința de presă susținută la Prefectură, așa, cumva la capitolul „și altele”. Și dacă Arsene îi scria public lui Lazăr folosind apelativul „băiețaș”, prefectul i-a răspuns cu „domnul”, un detaliu care sugerează și diferența de lecturi dintre cei doi. Evident, „un domn care sugerează trecutul” a tușat, clar dar civilizat, Lazăr în portretul realizat lui Arsene. Același președinte PSD Neamț este „remarcat” de Lazăr pentru că 
initiaza actiuni distructive, cu limbaj si comportament imoral si inuman si este sfatuit sa lase in pace oamenii care muncesc in aceasta perioada de criza, pentru redresarea situatiei.

Mai jos, integral, declarația Prefectului:

Au fost discutii in ultima perioada in spatiul public, promovate de un anumit domn, din punctul meu de vedere un domn care reprezinta trecutul, nu mai reprezinta nici macar prezentul sau viitorul, este un personaj care nu intelege ca in acesta zona de criza, in aceasta zona pandemica, in aceasta zona de probleme inclusiv economice, pe care le traversam cu totii, intreaga lume, intregul mapamond, atat Europa cat si Romania, acest personaj nu intelege sa fie constructiv, nu intelege sa fie pozitiv, ci intelege doar sa dea informatii trunchiate presei, sa faca postari publice din categoria fake news, inducand o stare de spirit inflamata in randul opiniei publice, neintelegand decat sa fie distructiv, sa arunce cu venin, sa acuze, sa jigneasca si nu sa contruiasca.

În aceste timpuri, indiferent de zona administrativa din care facem parte fiecare, indiferent de culoare politica a Guvernului sau a Opozitiei din Romania sau de la nivelul Consiliului Judetean Neamt sau a institutiilor din judetul Neamt, trebuie sa existe colaborare, trebuie sa existe unitate, trebuie sa existe o gandire comuna pozitiva si proactiva, in gestionarea si rezolvarea corecta a problemelor punctuale din judetul Neamt si nu trebuie sa existe intriga, nu trebuie sa existe vorbe neprincipiale, acuze nefondate si gandire distructiva.

Aceasta gandire distructiva ii apartine presedintelui Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene. Eu personal si colegii din Institutia Prefectului judetului Neamt, cat si institutiile deconcentrate care sunt in prima linie in lupta cu noul Coronavirus Covid 19, ne disociem total de astfel de actiuni care saboteaza practic, care distrug si care nu sunt intr-o gandire pozitiva. Dumnealui sa fie cu gandirea lui distructiva, sa mearga pe drumul lui, dar sa lase institutiile statului si pe oamenii care vor sa lupte impotriva Covid 19 si care sunt la munca 24 din 24, sa-si faca treaba. Daca vrea sa ajute este binevenit, daca vrea doar sa distruga asa cum e intr-un cliseu de cateva luni de zile, noi ne disociem total de un astfel de comportament, inadecvat, imoral si inuman”, a declarat prefectul George Lazar.

Momentul este surprins si in materialul video de mai jos, de la minutul 21:

 

D.V.

 

Lasă un răspuns