Arsene cere încă 3000 de doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii, pentru Neamţ

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ anunţă că au fost cerute Ministerului Sănătăţii încă peste 3000 de doze de vaccin antigripal pentru județul Neamț și medicamentele atât de necesare în combaterea gripei și virozelor au fost solicitate în regim de urgență.

<<De la începutul anului, în județul Neamț s-au înregistrat 30 de cazuri de gripă, 7.059 viroze și 1.622 pneumonii. Până în prezent, s-au vaccinat antigripal 34.606 de nemțeni, în cabinetele medicilor de familie rămânând deocamdată, doar 194 de doze.
Pentru protejarea populației, s-au solicitat Ministerului Sănătății, în regim de urgență, încă 3.058 de doze de vaccin. Vă asigur că întreprindem tot ce este necesar pentru limitarea îmbolnăvirilor>>, spune Arsene.

Într-un alt mesaj făcut public, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ subliniază faptul că la ultimul Cod Galben de ninsori şi viscol care a prins şi Neamţul, nu au fost probleme deosebite. <<Ne-am pregătit și am acționat eficient! Am depășit cu bine încă un episod de iarnă grea. Peste 50 de lucrători și 32 de utilaje au lucrat intens. Pe cei 640 de km aflați în administrarea Consiliului Județean Neamț, se circulă în condiții normale>>, a anunţat preşedintele CJ.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns