Arsene, către Țapu, pe subiectul Spital: „Nu confundați țevile de la canalizare cu perfuziile!”

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene i-a răspuns senatorului Eugen Țapu care într-un mesaj public îl acuza că nu gestionează cum trebuie problema datoriilor Spitalului Județean Neamț., precizând că „acuzatorul” a folosit cifre vechi, care nu mai sunt reale la zi și că de asemenea a făcut confunzii între datorii ieșite din scadență și cele care abia erau înregistrate ca plăți care trebuie operate, în interiorul termenului de achitare.

„Domnule Țapu, sunteți departe de realitate! Departe tare și ar trebui, ca un fost om de afaceri ce sunteți, să știți să interpretați facturile, să nu amestecați mere cu pere sau țevile de la canalizare cu perfuziile! Încurcați plățile curente cu cele aflate în sold și cu datoriile trecute de termen! Ar trebui să știți că în momentul în care o factură ajunge în contabilitate, ea se înregistrează. Adică apare în sold, dar nu este considerată datorie decât după ce îi trece scadența!”, spune Arsene.

Referirea la comparația „perfuzii – țevi de canalizare”, poate fi citită și ca o aluzie la afaceri derulate prin Vlanda SRL (firma familiei Țapu) care a avut contracte, inclusiv pe realizare de rețele de apă și canalizare, chiar și în județul Neamț.

Președintele CJ Neamț oferă și date concrete și proaspete de la momentul 30 mai (finele lunii precedente), în comparație cu senatorul Țapu despre care spune că a venit cu cifre de prin martie: „Așa, pentru luminarea minții leneșe, vă prezint o situație financiară a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, înregistrată la data de 31.05.2019. Aflați că în acea zi au fost înregistrate plăți restante în sumă de 904.686 lei, din care 17.367 de lei înseamnă datorii către furnizori de bunuri și servicii cu finanțare de la bugetul de stat, pentru care nu s-a primit finanțare de la DSP Neamț (11.063 lei sub 30 de zile și 6.304 lei peste 30 de zile) și alte plăți – către furnizorii de bunuri și servicii cu finanțare din programe de sănătate CJAS, în cuantum de 887.319 lei (658.367 lei sub 30 de zile și 228.952 lei peste 30 de zile)”.

Președintele CJ Neamț se miră și de cât de „guraliv” este parlamentarul PNL care, în cele 2 mandate de senator, a avut o singură luare de cuvânt în legislativul României: <<Dacă tot mi-a dat ocazia, îl anunț pe această cale că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț nu doar că are un buget record în acest an, dar a beneficiat și de milioane de euro pentru echipamente de ultimă generație, iar dumnealui sau peneliștii din județ nu au avut nicio contribuție!
Sincer să fiu, mă surprinde că Țapu este atât de guraliv în presă. Pentru că în Parlament a avut o singură (1) luare de cuvânt din 2016 până azi. Ceea ce e un progres, pentru că între 2012 și 2016 nu a avut niciuna! Este doar purtător de batistuță în parlamentul României în deserviciul nemțenilor!>>.

Cititi si Senatorul Eugen Țapu, acuze către Ministerul Sănătății și către Președintele CJ Neamț

Mai jos, integral, mesajul lui Ionel Arsene (cu precizarea că acesta a atașat și două fotografii, una cu Eugen Țapu și una cu o carte de joc, Păcălici):

<<Vorba din popor „prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul“, se potrivește perfect lui Eugen Țapu Nazare, care flutură minciuni în presă, cum că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț ar avea datorii și nimănui (din PSD) nu i-ar păsa.
Raportându-se la o situație financiară a spitalului valabilă în luna martie, acest parlamentar vrea să inducă ideea că unitatea spitalicească se confruntă cu grave probleme, ministerul de resort este indiferent față de soarta acestui spital și, mai mult, Consiliul Județean Neamț, reprezentat de către mine în calitate de președinte, nu are nici o atitudine în fața problemei semnalate de către el.

Obișnuit să citească până învață pe de rost doar carțile de șeptică, Țapu nu înțelege ce e aia o factură, termen scadent sau plăți curente, noțiuni specifice oamenilor serioși. Doar pentru a găsi pretext să atace PSD – pentru că asta înseamnă în mintea lui să facă Opoziție, știe că trebuie să arunce cu acuze și nu să vină cu vreo idee – marele liberal de Neamț nici măcar nu s-a obosit să întrebe la Consiliul Județean care este situația reală!

Domnule Țapu, sunteți departe de realitate! Departe tare și ar trebui, ca un fost om de afaceri ce sunteți, să știți să interpretați facturile, să nu amestecați mere cu pere sau țevile de la canalizare cu perfuziile! Încurcați plățile curente cu cele aflate în sold și cu datoriile trecute de termen! Ar trebui să știți că în momentul în care o factură ajunge în contabilitate, ea se înregistrează. Adică apare în sold, dar nu este considerată datorie decât după ce îi trece scadența!

Așa, pentru luminarea minții leneșe, vă prezint o situație financiară a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, înregistrată la data de 31.05.2019. Aflați că în acea zi au fost înregistrate plăți restante în sumă de 904.686 lei, din care 17.367 de lei înseamnă datorii către furnizori de bunuri și servicii cu finanțare de la bugetul de stat, pentru care nu s-a primit finanțare de la DSP Neamț (11.063 lei sub 30 de zile și 6.304 lei peste 30 de zile) și alte plăți – către furnizorii de bunuri și servicii cu finanțare din programe de sănătate CJAS, în cuantum de 887.319 lei (658.367 lei sub 30 de zile și 228.952 lei peste 30 de zile).

Dacă tot mi-a dat ocazia, îl anunț pe această cale că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț nu doar că are un buget record în acest an, dar a beneficiat și de milioane de euro pentru echipamente de ultimă generație, iar dumnealui sau peneliștii din județ nu au avut nicio contribuție!

Sincer să fiu, mă surprinde că Țapu este atât de guraliv în presă. Pentru că în Parlament a avut o singură (1) luare de cuvânt din 2016 până azi. Ceea ce e un progres, pentru că între 2012 și 2016 nu a avut niciuna! Este doar purtător de batistuță în parlamentul României în deserviciul nemțenilor!>>

D.V.

Lasă un răspuns