Arsene, atac politic pe tibie la Chitic: “Un PDL-ist vopsit în independent!”

arsene neamt deputat vestea

După câteva zile de tăcere cu privire la eşecul PSD Neamţ în ceea ce unii au numit “puciul de la Primăria Piatra Neamţ” apare şi o primă reacţie publică voluntară, asumată de preşedintele PSD Neamţ, deputatul Ionel Arsene.

Postată pe contul acestuia de pe un site de socializare, opinia respectivă are două titluri (Arsene: Piatra Neamț este a pietrenilor, nu a primarului Dragoș Chitic, un PDL-ist vopsit în independent şi “Ionel ARSENE, președinte PSD Neamț: Piatra Neamț este a pietrenilor, nu a primarului Dragoș Chitic, un PDL-ist vopsit în independent, care a făcut parte din echipa Boc-Udrea-Băsescu”) ceea ce înseamnă că autorul a jonglat cu două variante, nu s-a decis iniţial şi la urmă a uitat să şteargă una din variante când a transferat cu copy-paste ceea ce pare a fi un comunicat de presă.

Publicăm integral acest interesant comunicat – sublinierile aparţin redacţiei – şi apoi facem câteva scurte consideraţii:

“Evenimentele care au avut loc în ultima perioadă la Primăria din Piatra Neamț arată că la conducerea acestei instituții se află un interimar ce nu are respect pentru pietreni. Independentul Dragoș Chitic s-a folosit de pretexte inventate pentru a-și oficializa calitatea de membru al PNL. În realitate, avem de-a face cu un impostor. Primarul interimar a fost doar un PDL-ist vopsit în independent, care a făcut parte din echipa nefastă Emil Boc-Elena Udrea-Traian Băsescu și i-a mințit pe cetățeni ca să-și facă jocurile politice pentru controlul instituției pe care o conduce. 

Nu, Piatra Neamț nu are de ce să devină capitala liberalismului, cum declarau în mod ridicol Dragoș Chitic și colegii lui de la PNL. Piatra Neamț nu va fi capitala celor care au taiat salarii și au dus bătrânii în sărăcie. Pentru că asta uită să spună liberalii de la Neamț. Noul PNL, în care au ascuns PDL-ul lui Traian Băsescu, este responsabil pentru suferințele a milioane de români. Cetățenii știu foarte bine cine se află la conducerea Primăriei lor, nu e cazul ca edilul interimar să-și facă iluzii în acest sens. Piatra Neamț este a pietrenilor, nu a primarului Dragoș Chitic și a echipei de consilieri ai PNL, care arată aplecare doar către scandal și puciuri, nu către interesul public al cetățenilor. 

Așa cum am arătat și în declarații anterioare, organizația PSD Neamț are un parteneriat solid cu cetățenii orașului și va duce la îndeplinire toate angajamentele, în orice context politic. PSD Neamț și Guvernul au arătat cu fiecare ocazie sprijinul pentru municipiul Piatra Neamț și pentru județul nostru, pentru investițiile din această zonă și planurile de dezvoltare.

PSD Neamț este una dintre cele mai puternice organizații de partid din țară. Acest lucru nu se schimbă în urma evenimentelor de la Primăria Piatra Neamț. Cred în echipă și în colegii mei de la organizația PSD Piatra Neamț, care au în continuare toată susținerea mea. Trebuie să tragem învățămintele care se cuvin din situația de la Primăria Piatra Neamț și să ne continuăm activitatea în interesul pietrenilor.

Ionel Arsene,
președinte PSD Neamț”. 

Acum, consideraţiile promise:

1. Şeful PSD Neamţ nu răspunde unor întrebări legitime, în această perioadă, ale opiniei publice (în general) şi a activului PSD din Neamţ (în special): Cine, cum şi când a decis “puciul” de la Primăria Piatra Neamţ? La o bătălie cu asemenea miză – directă sau prin recul – nu ar fi fost normal ca greii din PSD Neamţ să fie alături de Simionică şi în proiectarea strategiei, şi în negocieri, şi în sală, la vot, măcar pentru a da un semnal de susţinere?

2.Descrierea pe care deputatul Arsene o face primarului Chitic e una apocaliptică: impostor, independent vopsit, PDL din echipa monştrilor care a tăiat pensii şi salarii etc.
a) Nu ştia deputatul Arsene de toţi aceşti “scheleţi” ai lui Chitic atunci când – cu acceptul sau decizia sa – consilierii locali PSD au primit ordin să-l voteze pe Chitic drept primar interimar? Sau le-o fi aflat abia în seara de luni a săptămânii trecute?
b)Politic, părerile sale despre “cremenalii” din PDL – revopsiţi, rebrenduiţi – or fi corecte. Dar nu doar că a pus PSD la masă cu aceşti “cremenali” ci sunt de notorietate alianţele de la CL Piatra Neamţ şi din Consiliul Judeţean Neamţ cu odioşii PDL-işti care au tăiat pensii şi salarii. Cât PDL-iştii au dat voturile necesare pentru ca PSD să impună şi să menţină doi vicepreşedinţi la CJ au mai fost mai puţin odioşi?

3.A pune cuvântul “puci” lângă Chitic şi liberali este cel puţin ciudat, pe cazul în discuţie. Sau poate deputatul care face asta uită cine a iniţiat Hotărârea de CL şi la indicaţia cui… Sau, poate, aşa se face mai nou politica, punând în cârca adversarlor ceea ce ai făcut tu.

4. Cât priveşte aserţiunile de tipul PNL vrea dar nu poate, dar vrea PSD şi poate… probabil ţin de efectele cursurilor motivaţionale gen “Lăcătuş e pe dreapta, înaintează, trebuie să înainteze, trebuie să de gol…”. Un clasic în viaţă spunea o vorbă mare: “Vrutul e gratis!”.

Cât priveşte limbajul din comunicatul deputatului Arsene, “cam de lemn, monşer”, până la urmă e vorba de gustul fiecăruia. Sau de faptul că ţine de fiecare politician cum îşi modulează discursul şi pe realitate dar şi pentru publicul ţintă. Probabil că utilizatorii de facebook (unde deputatul a postat mesajul respectiv) se dau în vânt după un astfel de limbaj îmbibat cu rumeguş verbal. Oricum, în 3 ore de la postare, de la activul de partid, simpatizanţi sau simpli amici de pe reţeaua de socializare, deputatul respectiv a reuşit – realizare măreaţă! – să strângă 28 de like-uri. E clar, PSD Neamţ poate să spună că a şi câştigat Primăria Piatra Neamţ…

Daniel VINCA

Nota Bene – Un alt fapt ciudat, comunicatul respectiv, dacă o fi fost transmis şi pe adresele de mail ale presei, nu a ajuns (cum se întâmpla de obicei) şi la vestea.net.
Dacă deputatul care e şi şeful PSD Neamţ o fi radiat din lista de contacte mailul de la această publicaţie e deja tragic. Se vor opri planetele din mişcarea de rotaţie. Se va prăbuşi leul şi chiar ne gândim ca pe coperta siteului vestea.net să arborăm un semn de doliu profund…
Ne bucurăm, totuşi, că – probabil fără să vrea – şi-a însoţit comunicatul cu o poză (cea care e şi în acest articol) care nu are legătură cu “ciumaţii de la PDL” ci cu vestea.net. 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.