Arsene, apropiatul lui Dragnea, ULTIMATUM pentru tabăra Tudose

Mesaj important transmis în urmă cu o oră de Ionel Arsene (președinte CJ Neamț, președinte PSD Neamț), considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea către colegii din partid și codificat ca un adevărat ULTIMATUM pentru tabăra premierului Mihai Tudose.

Arsene își începe mesajul invocând faptul că „Responsabilitatea față de cetățean este principala atribuție a unei guvernări. În momentul în care declarațiile celor desemnați să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea țării, dar și încrederea românilor în instituțiile statului, atunci suntem într-o situație anormală”.

Apoi, pentru prima dată în ultima perioadă, Arsene recunoaște situația haotică PSD-Guvernare și cere rezolvarea rapidă a problemei punctând nevoia de „guvernare în interesul românilor dar și al PSD”.

„Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât și pentru PSD în fața românilor iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toții în fața românilor și să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putință, într-un Comitet Executiv Național pentru a clarifica situația guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar și al PSD”, spune Arsene.

Tot acest mesaj venit de la un membru important al echipei Dragnea pare, la prima vedere, unul la două capete care ar lăsa loc la orice interpretare și ar acoperi orice mișcare pe care Arsene ar face-o în următoarele zile (în contextul evenimentelor din ultimul timp când diverși PSD-iști cu ștaif au trecut din tabăra Tudose în a lui Dragnea sau invers cu o viteză amețitoare). Dar formularea „în interesul românilor, spre binele acestora, dar și al PSD” arată că Arsene nu și-a schimbat tabăra, PSD fiind acum mai echivalent cu Dragnea decât cu Tudose iar invocarea interesului românilor are un substrat ultimativ evident, părând a fi deja un fel de pregătire pentru cei mai rău: un nou Guvern, într-un caz extrem.

În această cheie, mesajul celui considerat omul lui Dragnea ar fi de fapt, un fel de apel la unitate în interiorul PSD și, de nu s-o putea, avertismentul că tabăra în care e poziționat și Arsene e pregătită să repete episodul de la debarcarea premierului anterior, Sorin Grindeanu.

Foarte importantă și poza aleasă de Arsene (vezi mai sus): sobru, cu mult spațiu lăsat deasupra capului unde este sigla PSD și logoul cu organizația Neamț, una redutabilă în interiorul partidului, care la ultimele alegeri parlamentare a obținut 5 mandate de deputat (din 8) și 2 de senator (din 3). Adică una din organizațiile județene care a dus PSD spre Guvernare…

Daniel VINCA

 

 

 

4 thoughts on “Arsene, apropiatul lui Dragnea, ULTIMATUM pentru tabăra Tudose

 1. Circ de 2 bani.

  PSD e un partid esuat cu Tudose sau fara.O calamitate alaturi de PNL bineinteles…

  PSD/PNL nu-i intereseaza decit sa fure.Asta fac de 27 de ani.Jumatate din bugetul acestei tari este furat.

  Romania este in pragul disolutiei institutionale si teritoriale iar Arsene ne spune de ce mult bine ne face PSD-ul….

  Este halucinant.

  Asta se intimpla cind ai o populatie formata 80% din analfabeti si mincatori de seminte tiganizati care nu ies in strada.

  Romania-asa cum era asteptat condusa de hotii din PSD/PNL a ajuns la dezintegrare.

  Nu este nici o surpriza.

  Suntem o natie de cicat cu oameni de cicat.

 2. Tovarăşe nu mai şterge postările ce nu-ți convin.DEONTOLOGULEEEEEEE

 3. cele mai mari emotii le-am avut cand am citit acest mesaj.cata intelepciune,cata imaginatie si ce chip de intelectual are marele strateg al judetului neamt.munteanu a ramas mic copil cu ranjetul lui dintos din imagine.bravo arsene cresti continu in ochii nemtenilor.

 4. Daca si de data asta se da cu stangul in dreptul ,se va mai vota psd ,la anul si la multi ani ! Madam c dan trebuie sa mearga acasa Tudose e premier ,sa fie lasat sa continue ,nu tot au loc schimbari cu toti nepricepuții ,ascultatori de …ordine .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.