Arsene, apel anti-dezbinare: „Vorbele mele nu pot schimba acest fapt, dar ziua de azi DA!”

Ionel Arsene, președintele PSD Neamț transmite în Vinerea Patimilor un mesaj anti-dezbinare și anti-înverșunare politică dusă dincolo de orice limite.

Amintind de simbolistica zilei de Vineri din Săptămâna Patimilor – când a fost bătut, umilit și răstignit Hristos – Arsene subliniază dezbinarea (mai ales politică, dar și religioasă și de altă natură…) a acestor vremuri și face un apel la toleranță. Citându-l pe Sfântul Apostol Pavel, liderul PSD Neamț îndeamnă la Credință, Nădejde și Dragoste.

„Trăim astăzi, la nivel spiritual, cea mai neagră zi din istoria omenirii: Vinerea Seacă, în care Iisus Hristos a pătimit, a fost umilit, bătut, îngenuncheat și în cele din urmă răstignit între doi tâlhari. 
A răbdat totul. Dar în timp ce trupul Îi sângera, inima Îi era plină de dragoste pentru noi, oamenii. 
De două mii de ani avem în față modelul Lui de jertfă și iubire necondiționată. 
Aș vrea să trasmit în această zi un mesaj către toți cei care citiți aceste rânduri, de orice culoare politică sau de orice religie sunteți: la finalul fiecărei zile, rămân, așa cum spune Sfântul Apostol Pavel, credința, nădejdea şi dragostea. Dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
Românii sunt astăzi dezbinați, iar ostilitatea față de politică și de politicieni, indiferent de partid, sunt evidente. Dar știu că avem înăuntrul nostru resurse de bunătate, grijă și respect pentru ceilalți. Așa suntem noi, românii!
Poate că vorbele mele nu vor putea schimba înverșunarea acestui timp. Dar ziua de azi o poate face! 
Doamne-ajută!”, este mesajul lui Ionel Arsene.

D.V.

Lasă un răspuns