Arsene anunță un pas important pentru un județ mai curat!

Ultima zonă din cele patru din județ (care se cheamă Zona 1) a intrat de miercuri (9 ianuartie 2018) în normalitate în ceea ce înseamnă gestionarea într-un sistem de management modern a deșeurilor, după semnarea contractului de salubritate cu operatorul specializat. Anunțul a fost făcut de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și a început cu o propoziție-titlu elocventă: „Vrem un județ curat și îl vom avea!”

„Astăzi a fost semnat contractul de salubritate pentru Zona 1, ultimul din cele patru care acoperă toate zonele județului. Practic, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, implementat conform regulilor europene, este funcțional în totalitate. Mă aștept ca localitățile județului nostru să fie mai bine îngrijite, iar nemțenii să respire un aer mai curat. Mă bucur că am încheiat această etapă și sper că operatorii serviciilor de salubritate vor lucra așa cum trebuie!”, a precizat Arsene.

Zona 1 cuprinde municipiul Piatra Neamț, orașul Roznov și comunele Borlești, Piatra Șoimului, Săvinești, Dragomirești, Gârcina, Girov, Ștefan cel Mare, Dobreni, Bârgăuani, Bodești, Negrești, Români, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Pângărați, Ruginoasa, Făurei, Tazlău, Mărgineni, Dochia, Cândești, Costișa Rediu, Podoleni și Zănești.

Operatorul de salubritate pe Zona 1 este firma Girexim Universal SA din Argeș.
Judetul Neamt a fost împărțit în 4 zone pentru implementarea SMID.

Daniel Vinca

2 thoughts on “Arsene anunță un pas important pentru un județ mai curat!

  1. In spate la filiala ASE Bucuresti din Darmanesti este un teren gol plin de balarii cica ar fi a CJ Neamt , de ce nu se face ceva acolo ?

Lasă un răspuns