Arsene anunță: „Segmentul Tîrgu Neamț-Iași din autostrada Moldova-Ardeal e scos la licitație pe SICAP!”

Constructorii interesați de realizarea autostrăzii Moldova Ardeal – mai exact de segmentul Iași-Tg.Neamț se pot înscrie pe platforma de licitații electronice, anunță Ionel Arsene, șeful PSD Neamț.
Este vorba de un tronson de aproape 70 de kilometri estimat a fi realizat în 4 ani, în parteneriat public privat.

„NE ȚINEM DE CUVÂNT! Autostrada Târgu Neamț – Iași prinde contur!
Ieri a fost parcursă o nouă etapă care privește realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză caută constructor pentru realizarea segmentului Târgu Neamț – Iași, în lungime de 68 de km. Sectorul este parte integrantă a autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, care va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km.
Conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP, constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro. Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public privat”, spune Arsene.

Șeful PSD Neamț consideră că realizare aautostrăzii care să lege Moldova de Transilvania este o condiție obligatorie pentru o dezvoltare reală a zonei în care se află și județul Neamț: Realizarea autostrăzii Târgu Neamț – Iași este un început pentru asigurarea legăturii zonei estice a României cu Transilvania. Proiectul este o prioritate națională și internațională. Am toată încrederea că va ajunge la final conform calendarului stabilit și în cele mai bune condiții.
O legătură rutieră rapidă spre Europa via Transilvania este o necesitate și a fost cerută în repetate rânduri atât de către mediul de afaceri cât și de către edili, fiind una dintre condițiile obligatorii pentru dezvoltarea economică a Moldovei”.

V.N.

 

2 thoughts on “Arsene anunță: „Segmentul Tîrgu Neamț-Iași din autostrada Moldova-Ardeal e scos la licitație pe SICAP!”

  1. Frectie la piciorul de lemn!Tronsonul importanta pentru Moldova este Targ-Mures – Targu-Neamt, nu acela spre Iasi!In plus, postarea pe SICAP a investitiei nu are nicio relevanta!Nu este o lucrare platita din bani publici, ci un fel de invitatie la parteneriat.Aceste parteneriate nu se fac pe sistemul de licitatii, ci in urma unor negocieri prealabile…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.