Arsene anunță: „Segmentul Tîrgu Neamț-Iași din autostrada Moldova-Ardeal e scos la licitație pe SICAP!”

Constructorii interesați de realizarea autostrăzii Moldova Ardeal – mai exact de segmentul Iași-Tg.Neamț se pot înscrie pe platforma de licitații electronice, anunță Ionel Arsene, șeful PSD Neamț.
Este vorba de un tronson de aproape 70 de kilometri estimat a fi realizat în 4 ani, în parteneriat public privat.

„NE ȚINEM DE CUVÂNT! Autostrada Târgu Neamț – Iași prinde contur!
Ieri a fost parcursă o nouă etapă care privește realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză caută constructor pentru realizarea segmentului Târgu Neamț – Iași, în lungime de 68 de km. Sectorul este parte integrantă a autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, care va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km.
Conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP, constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro. Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public privat”, spune Arsene.

Șeful PSD Neamț consideră că realizare aautostrăzii care să lege Moldova de Transilvania este o condiție obligatorie pentru o dezvoltare reală a zonei în care se află și județul Neamț: Realizarea autostrăzii Târgu Neamț – Iași este un început pentru asigurarea legăturii zonei estice a României cu Transilvania. Proiectul este o prioritate națională și internațională. Am toată încrederea că va ajunge la final conform calendarului stabilit și în cele mai bune condiții.
O legătură rutieră rapidă spre Europa via Transilvania este o necesitate și a fost cerută în repetate rânduri atât de către mediul de afaceri cât și de către edili, fiind una dintre condițiile obligatorii pentru dezvoltarea economică a Moldovei”.

V.N.

 

2 thoughts on “Arsene anunță: „Segmentul Tîrgu Neamț-Iași din autostrada Moldova-Ardeal e scos la licitație pe SICAP!”

  1. Frectie la piciorul de lemn!Tronsonul importanta pentru Moldova este Targ-Mures – Targu-Neamt, nu acela spre Iasi!In plus, postarea pe SICAP a investitiei nu are nicio relevanta!Nu este o lucrare platita din bani publici, ci un fel de invitatie la parteneriat.Aceste parteneriate nu se fac pe sistemul de licitatii, ci in urma unor negocieri prealabile…

Lasă un răspuns